به وب سایت ویکی کمپرسور،مرجع تخصصی معرفی انواع کمپرسور باد در ایران خوش آمدید

051-38518529

برسی کمپرسور های بدون روغن و روغنی+(مزایا و معایب)

مزایا و معایب کمپرسور باد بدون روغن
3.7/5 - (3 امتیاز)

کمپرسورهای هوای بدون روغن مزایای زیادی از جمله بصرفه بودن هزینه‌های عملیاتی و نیاز به تعمیر و نگهداری کمتر دارند. هرچند مزیت اصلی کمپرسورهای بدون روغن، تولید هوای فشرده پاک و عاری از ذرات روغن می‌باشد. این موضوع در بسیاری از کاربردها بسیار مهم و حیاتی می‌باشد.

برای آشنایی بیشتر با کمپرسورهای بدون روغن و کاربردهای آن در صنایع مختلف با ما در این مقاله از سایت ویکی کمپرسور همراه شوید.

تفاوت کمپرسورهای روغنی و بدون روغن :

زمانی که قصد انتخاب و خرید کمپرسور هوا دارید، اولین و پایه‌ای ترین مسئله‌ای که باید در نظر بگیرید، انتخاب بین کمپرسور هوای روغنی و بدون روغن می‌باشد.

همانطور که می‌دانید، کمپرسورهای پیستونی هوا را از طریق بسته شدن سیلندر و حرکت پیستون رو به پایین فشرده می‌کنند. حرکت پیستون درون سیلندر اصطکاک بسیار زیادی ایجاد می‌کند. اصطکاک بالا نیز عامل اصلی فرسودگی و تولید حرارت بالا در کمپرسورها می‌باشد.

برای رفع این مشکل لازم است تا اصطکاک بین پیستون و سیلندر را کاهش داد. در نوع اولیه کمپرسورها از مایع روانکار یا همان روغن برای کاهش اصطکاک بین اجزای متحرک استفاده می‌شد که به آنها کمپرسورهای روغنی می‌گفتند.

اما با پیشرفت تکنولوژی ،کمپرسورهای دیگری وارد بازار شدند که قادر بودند بدون استفاده از روغن، اصطکاک را کاهش دهند که به آنها کمپرسورهای بدون روغن یا اویل فری می‌گوییم.

کمپرسورهای بدون روغن از پوشش تفلونی برای کاهش اصطکاک سیلندر و پیستون استفاده می‌کنند. در نتیجه در کمپرسورهای بدون روغن نیازی به روغن کاری نیست. این موضوع باعث حذف هزینه‌های مربوط به خرید روغن و صرف زمان برای تعویض روغن می‌شود که از مزایای بزرگ کمپرسورهای بدون روغن به شمار می‌رود.

مزایای پمپ باد اویل فری

مزایای کمپرسور هوای بدون روغن :

 کمپرسورهای هوای بدون روغن چندین مزیت و برتری بزرگ نسبت به کمپرسورهای روغنی دارند. از این مزیت‌ها می‌توان موارد زیر را نام برد :

  • نیاز به تعمیرو نگهداری کمتر : کمپرسورهای روغنی نیاز به تعویض دوره‌ای روغن دارند. تعویض نکردن به موقع روغن در کمپرسورهای روغنی باعث بوجود آمدن مشکلات زیادی همچون داغ شدن بیش از حد کمپرسور، سایش در قطعات متحرک و کاهش بازده و طول عمر کمپرسور هوا می‌شود. همچنین کمپرسورهای روغنی نیازمند تعویض فیلترها و جداکننده هوا و روغن هستند که همه این‌ها مستلزم صرف زمان،هزینه و از خط خارج کردن کمپرسور هوا می‌باشد. در کمپرسورهای بدون روغن خبری از این گونه تعمیر و نگهداری‌ها نیست. تنها تعمیر و نگهداری که کمپرسورهای بدون روغن بصورت هفتگی نیاز دارند، تخلیه مخزن کمپرسور می‌باشد.
  • هزینه نگهداری کمتر : کمپرسور های اویل فری هزینه تعمیر و نگهداری کمتری نسبت به نمونه های روغنی دارند. همچنین به دلیل وجود اجزای متحرک کمتر، دچار خرابی‌های کمتری می‌شوند.
  • سازگاری بیشتر با محیط زیست : به دلیل استفاده نشدن از روغن در کمپرسورهای بدون روغن، این کمپرسورها سازگاری بیشتری با محیط زیست دارند.
  • کاهش آلودگی هوای فشرده : کیفیت هوای فشرده تولید شده در کمپرسورهای بدون روغن به مراتب از کمپرسورهای روغنی بهتر می‌باشد. وجود ذرات روغن در هوای فشرده در بسیاری از کسب و کارها، تاثیرات منفی بسیار زیادی بر روی خدمت ارائه شده و یا جنس تولید شده خواهد گذاشت. این موضوع می‌تواند به اعتبار کاری شما صدمات جبران ناپذیری وارد کند. امروزه برای صنایع بهداشتی، مواد غذایی و خیلی از صنایع دیگر، تنها از کمپرسورهای بدون روغن استفاده می‌شود.
  • شروع به کار سریع : کمپرسورهای روغنی برای استارت خوردن به آمپر بالاتری نیاز دارند. همچنین در جاهای سرد، روغن درون کمپرسور سفت‌تر شده و سیستم روانکاری کمپرسور دچار مشکل می‌شود. پس نمی‌توان سریعا کمپرسور را روشن و از آن استفاده کرد. این مشکل در کمپرسورهای بدون روغن وجود ندارد و این کمپرسورها در هر شرایط دمایی می‌توانند سریعا شروع به کار کنند.
  • استفاده در همه جا : یک نکته مهم در به کار گیری کمپرسورهای روغنی این است که سطح قرار گیری کمپرسور باید کاملا صاف باشد. قرار دادن کمپرسورهای روغنی روی سطوح ناصاف و شیب‌دار باعث اختلال در عملکرد سیستم روانکاری آن شده و مشکلاتی چون نشت روغن را بوجود می‌آورد. کمپرسورهای بدون روغن چنین مشکلی ندارند و به راحتی می‌توان از آنها بر روی هر سطحی استفاده نمود.

بطور کل کمپرسور هوای بدون روغن مزایای زیادی داشته و خیلی از مشکلات استفاده از کمپرسورهای روغنی را مرتفع ساخته است. از هزینه‌های عملیاتی گرفته تا سازگاری با محیط زیست و کیفیت هوای فشرده بهتر، کمپرسورهای بدون روغن عملکرد بهتری دارند.

کاربرد کمپرسور اویلفری

چرا اغلب صنایع کمپرسورهای بدون روغن را ترجیح می‌دهند ؟

همانطور که مشاهده نمودید، کمپرسورهای بدون روغن مزایا و برتری‌های فراوانی نسبت به کمپرسورهای روغنی دارند. بسیاری از صنایع از کمپرسورهای بدون روغن بهره فراوانی می‌برند.

همانطور که گفته شد کمپرسورهای بدون روغن، هوای فشرده‌ عاری از ذرات روغن را به ما تحویل می‌دهند. هوای فشرده پاک برای تعداد کثیری از صنایع الزامی می‌باشد. از این صنایع می‌توان به صنایع دارویی، مواد غذایی، پزشکی، رنگ آمیزی، هوافضا و خیلی از صنایع دیگر اشاره کرد.

صنایع مختلف از چند جهت کمپرسورهای بدون روغن را ترجیح می‌دهند.

1 – هوای فشرده باکیفیت :

هوای فشرده‌ای که دارای کیفیت مناسبی نباشد می‌تواند مشکلات بهداشتی و میکروبی زیادی برای صنایع حساس مانند داروسازی و صنایع غذایی بوجود بیاورد. از آنجایی که بهداشت در چنین صنایعی حرف اول را می‌زند پس لازم است تا کیفیت هوای فشرده تا جای ممکن حفظ شود.

همچنین در صنایعی که از هوای فشرده برای کنترل دقیق استفاده می‌شود لازم است تا کیفیت هوای فشرده در بالاترین سطوح قرار داشته باشد. چرا که ذرات ریز روغن و سایر الاینده‌ها می‌تواند تاثیرات منفی در ابزارهای کنترلی بگذارد.

2 – زمان خاموشی و خرابی کمتر :

در خط تولیدهای 24 ساعته، ضروری است که کمپرسورها در تمام طول روز فعال باشند. این خطوط تولید نیاز مداوم به هوای فشرده دارند. پس خاموش کردن مکرر کمپرسورها برای تعویض روغن تاثیر منفی زیادی بر روی این صنایع دارد.در نتیجه این گروه از صنایع ترجیح می‌دهند تا از کمپرسورهایی استفاده کنند که نیاز کمتری به تعمیر و نگهداری داشته و خرابی‌های ناگهانی در آنها کمتر باشد. کمپرسورهای بدون روغن این دو ویژگی را با هم داشته و گزینه بسیار مناسبی برای صنایع 24 ساعته به حساب می‌آیند.

3 – ضریب اطمینان بالا در شرایط مختلف :

همانطور که پیش‌تر گفتیم، کمپرسورهای روغنی نیازمند سطحی صاف برای فعالیت صحیح هستند. این را هم متوجه شدید که دماهای پایین بر روی عملکرد کمپرسورهای روغنی تاثیر منفی زیادی دارد.

پس استفاده از کمپرسورهای روغنی برای صنایعی که با دماهای مختلفی سر و کار دارند، به هیچ وجه توصیه نمی‌شد. بخصوص اگر هوای فشرده در این صنایع کاربردهای حساسی داشته باشد. از این صنایع می‌توان به صنعت راه آهن اشاره کرد.

4 – حمل و نقل آسان :

در کمپرسورهای بدون روغن، سیستم روانکار و روغن وجود ندارد. در نتیجه این کمپرسورها وزن کمتری نسبت به کمپرسورهای روغنی داشته و برای حمل و نقل بسیار مناسب‌تر هستند.

مورد آخر نیز صدای تولید شده توسط کمپرسورهای بدون روغن می‌باشد که البته در تمام موارد صادق نیست. معمولا کمپرسورهای بدون روغن نسبت به کمپرسورهای روغنی، صدای کمتری تولید می‌کنند. صدای بالای کمپرسور در طولانی مدت می‌تواند مشکلات شنیداری و سردردهای شدید برای اپراتور و افرادی که در کنار کمپرسور باد کار میکنند ایجاد کند.

فاکتور بی‌صدا بودن در کمپرسور باد دندانزشکی اهمیتی دو چندان دارد.

معایب کمپرسورهای بدون روغن :

کمپرسورهای بدون روغن در کنار انبوه مزایایشان، خالی از عیب نیستند.

گفته شد که سیلندرهای کمپرسورهای بدون روغن با لایه‌ای از تفلون پوشش‌دهی شده‌اند. همین پوشش‌دهی تفلونی است که این کمپرسورها را از روغن و سیستم روانکاری بی نیاز کرده است. اما تفلون شکنندگی نسبتا بالایی داشته و گرما بر روی آن تاثیر منفی زیادی می‌گذارد.

چنانچه ضربه شدیدی به کمپرسورهای بدون روغن وارد شود، پوشش تفلونی سیلندهای آن دچار آسیب شده و عملا کمپرسور را از دور خارج می‌کند. همچنین دماهای بالا باعث کاهش طول عمر این کمپرسورها می‌شود.

نکته مهم جنس و نوع سیم پیچ استفاده شده در این کمپرسور ها میباشد.متاسفانه به دلیل کاهش قیمت تولید و افزایش سود برخی از فروشندگان و نداشتن اطلاعات کافی،کمپرسور هایی که دارای سیم پیچ الومینیومی هستند هم به جای سیم پیچ مسی میفروشند.این موضوع باعث کاهش طول عمر کمپرسور خواهد شد.

به دلیل تحمل حرارتی پایین سیم پیچ الومینیومی،چنانچه کمپرسور دائما در حال کار کردن باشد،این موضوع باعث اب شدن سیم پیچ شده در نتیجه موتور میسوزد.

اما اگر جنس سیم پیچ مسی باشد،به دلیل تحمل حرارتی بسیار زیاد،این سیم پیچ به راحتی نخواهد سوخت.

همچنین وجود محافظ سیم پیچ در کمپرسور های ایران پمپ،احتمال سوختن را به شدت کاهش میدهد.

 چنانچه هر سوال یا ابهامی در مورد کمپرسور های روغنی و بدون روغن داشتید میتوانید در پایین همین پست مطرح نمایید تا در اسرع وقت پاسخ داده شود؟میتوانید نوع فعالیت خود را در پایین بنویسید تا به شما بگوییم کدام مدل مناسب کار شما خواهد بود. 

3.7/5 - (3 امتیاز)
9 نظر برای "برسی کمپرسور های بدون روغن و روغنی+(مزایا و معایب)" ارسال شده.
  1. محمد فرمانفرما گفت:

    ممنون از مطالب کاملتون که واقعا مارو راهنمایی میکنید سپاسگذارم

  2. علی والا گفت:

    سلام ضمن تشکر از راهنمایی خوب شما،در آپارتمان ما هر چند وقت لوله فاضلاب که ۲ اینچ است میگیرد و لوله باز کن با تزریق یک بار هوای فشرده کمپرسور باد آنرا باز و هزینه زیادی می‌گیرد لطفا بفرمائید چه نوع کمپرسور و با چه توان و چند کیلویی برای اینکار مناسب است که تهیه کنم.متشکرم ۰۹۱۶۶۰۲۴۵۹۴

    1. wikiadmin گفت:

      سلام وقت بخیر.بستگی به طول لوله داره.کمپرسور های باد اکثرا فشار بادشون 8 بار هست مگر نمونه های صنعتی.هرچی مخزن بزرگتر باشه مدت زمان استفاده شما هم بیشتر میشه. چون اطلاعات دقیقی ندادین نمیتونم دقیق بگم چه کمپرسوری جواب میده.

  3. اسماعیل اکبری گفت:

    شما همیشه امیدوارم کننده صحبت می کنید و این خیلی خوبه

  4. حسین گفت:

    سپاس‌گزارم

  5. محسن گفت:

    سلام ببخشید پمپ باد من ۸۰ لیتری اویل فری هست من دست دوم خریده ام ولی متاسفانه مخزن به این کوچکی پر نمیکنه پمپ مدام خاموش وروشن میشه وچنان داغ میکنه که انگار الان اتیش میگره میتونی بگی مشکل از کجاست

    1. wikiadmin گفت:

      سلام وقت بخیر.باید دقیقا تست بشه تا مشکل مشخص بشه ولی احتمالا مشکل از سیلندرو پیستون هست که نمیتونه فشار هوای داخل مخزن رو به حد معین برسونه،در نتیجه موتور دائما در حال کارکردن هست و داغ میشه

  6. احم گلشنی گفت:

    درود برشما
    سوال من اینه که کمپرسور ۲۵۰بدون صدا وروغن برای کار نجاری و رویه کوبی مفید هست و پاسخگویی کار من هست و چه مارکی راپیشنهاد میکنید

    1. wikiadmin گفت:

      سلام وقت بخیر. بله جوابگوی نیازتون هست.از برند های معتبر میتونید تهیه کنید.مثله ایران کمپرسور مشهد و…..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.