به وب سایت ویکی کمپرسور،مرجع تخصصی معرفی انواع کمپرسور باد در ایران خوش آمدید

051-38518529

درباره ویکی کمپرسور

درباره ویکی کمپرسور

ویکی کمپرسور (wiki compressor) مرجعی است که در زمینه انواع کمپرسور و پمپ باد اطلاعات جدید و بروزی را در اختیار علاقه مندان به این زمینه از جمله انواع کمپرسورها همچون کمپرسورهای برودتی مثل انواع موتور یخچال، انواع موتور کولر گازی، موتور سردخانه و…. و همچنین انواع پمپ باد قرار میدهد. در ویکی کمپرسور مدل‌های گوناگونی از کمپرسورهای باد به کاربران معرفی شده و ویژگی‌ها و سازوکار هرکدام از آنها به طور کامل توضیح داده شده است. در حقیقت ویکی کمپرسور مرجعی است همانند وب سایت مرجع ویکی پدیا با این تفاوت که تنها در زمینه کمپرسور ها و پمپ های باد فعالیت میکند.

در این مرجع ما بطور تخصصی قصد داریم تا به معرفی کمپرسورهای باد بپردازیم. با ورود به وب سایت میتوانید اطلاعات جامعی را در مورد چگونگی کارکرد کمپرسورهای باد، انواع کمپرسور های باد، کاربردها، قطعات اصلی، خرابی ها و ایرادات، تعمیرات کمپرسورهای باد و دیگر اطلاعات و اخبار این زمینه را در اختیار علاقه مندان این زمینه قرار دهیم.
در ادامه برای آن دسته از افرادی که اطلاع دقیقی از کمپرسورهای باد ندارند بطور خلاصه به تعریف موارد اشاره شده در وب سایت خواهیم پرداخت:

کمپرسور باد

کمپرسور ماشینی است که ازآن‌جهت افزایش فشار سیالات تراکم پذیر همچون گازها و بخار ها استفاده می‌شود. با گسترش صنایعی که از نیمه دوم قرن نوزدهم شروع شدند و همزمان با رشد پرسرعت تکنولوژی در قرن بیستم، اکنون این ماشین نقشی مهم‌تر را در جهت رفاه انسان و علاوه بر آن توسعه صنایع گوناگون به عهده دارد. در حقیقت کمپرسورها یا فشرده کننده‌ها ماشین هایی هستند که سیال ورودی به خود را با فشاری بیشتر خارج می‌کنند. اصول کارکرد کمپرسورها عموماً به این شکل است که حجم سیال ورودی را کاهش داده و فشار آن را افزایش می‌دهند. البته در سال‌های اخیر و با پیشرفت فناوری‌های مرتبط نوعی از کمپرسورها ساخته‌شده‌اند که توسط نیروی گریز از مرکز یا نیروی فشاری پیستون تعبیه‌شده در داخل کمپرسور هوا را فشرده کرده و دیگر نیازی به کاهش حجم نمی‌باشد.

در ویکی کمپرسور سعی داشته ایم تا تمامی کمپرسورهای باد را بطور کامل معرفی کنیم تا افرادی که آشنایی با انواع این دستگاه ها ندارند بطور کامل نسبت به آنها شناخت پیدا کنند و افراد مطلع نیز دید بازتری در زمان خرید کمپرسور مورد نظر خود داشته باشند.

معرفی انواع کمپرسور باد در وب سایت مرجع  ویکی کمپرسور

زمانیکه وارد وب سایت ویکی کمپرسور که مرجع کاملی از اطلاعات و مشخصات کمپرسورهای باد میباشد میتوانید انواع کمپرسورها را با دسته بندی  های گوناگون مشاهده کنید.

اساساً کمپرسورها به دو دسته دینامیکی و جابه‌جایی مثبت تقسیم‌بندی می‌شوند که هرکدام از آنها کارکرد متفاوتی با دیگری دارند. همچنین کمپرسورها تنوع بالایی دارند که از انواع آنها می‌توان به کمپرسورهای گریز از مرکز، محوری، پیستونی، دیافراگمی، مارپیچی، دندانه‌دار، فرفره‌ای و پره‌ای اشاره کرد. نکته قابل تأمل این است که تمامی این انواع از کمپرسورها  سیال را فشرده می‌کنند ولی هرکدام به یک روش بخصوص این کار را انجام می‌دهند. ولی تنها سه دسته از این کمپرسورها با توجه به کارکرد آنها در صنعت رایج هستند که در اینجا قصد داریم تا به معرفی هر یک از آنها بپردازیم:

  • کمپرسور باد پیستونی

  • کمپرسور باد فشارقوی

  • کمپرسور باد اسکرو

۱کمپرسور باد پیستونی

کمپرسورهای باد پیستونی از سه قسمت اصلی الکتروموتور، هواساز و مخزن ذخیره تشکیل‌شده‌اند. بخش هواساز کمپرسور با جابجایی پیستون‌ها در سیلندر، هوا را از محیط اطراف مکیده و به داخل مخزن انتقال خواهد داد. حال هرچه حجم کمپرسور بیشتر باشد یا تعداد پیستون‌های کمپرسور باید بیشتر شود یا قطر پیستون‌ها یا کورس حرکت پیستون در داخل سیلندر. بنابراین در هر جابجایی پیستون در داخل سیلندر، هوای بیشتری از محیط مکیده شده و به داخل مخزن انتقال میابد.

اساساً این نوع از کمپرسورهای   پیستونی در انواع زیر و بسته به کاربردهای گوناگون تولید می‌شوند:

الف) فشار حداکثری ۱۰ بار

این نوع از کمپرسورها، رایج‌ترین نوع کمپرسور باد در واحدهای صنعتی و تولیدی به شمار می‌رود. کوچک‌ترین نوع این کمپرسورها با حجم‌های ۲۵ و ۵۰ لیتری می‌باشد که اکثراً در صنایعی همچون ساخت دکوراسیون، رویه‌کوبی مبلمان  و … کاربرد دارند. اصولاً فشار تولیدی حداکثری این کمپرسورها چیزی بین ۸ تا ۱۰ بار می‌باشد.

ب) حجم ۲۵۰ لیتری و بیشتر

از این نوع از کمپرسورهای باد پیستونی به‌طور معمول در کارگاه‌ها استفاده می‌شود. این امر به این جهت است که هرچه میزان مصرف هوای فشرده در محل کار بیشتر باشد، باید از کمپرسور باد با حجم بیشتری استفاده شود. به‌عنوان‌مثال از این کمپرسورها در رنگ‌کاری‌ها استفاده می‌شود.

۲کمپرسور باد فشارقوی

در برخی از صنایع همچون تولید بطری‌های آب‌معدنی، به هوایی با فشار بین ۳۰ تا ۴۰ بار نیاز می‌باشد. علاوه بر این کمپرسورهای باد فشارقوی ساختاری دارند که در آنها از سیلندر و پیستون استفاده‌شده ولی نوع شاتون و صفحه سوپاپ بکار رفته در آنها به شکلی است که این قدرت را خواهند داشت تا هوای داخل مخزن را به فشار ۳۰ الی ۴۰ بار که فشار بالایی است برسانند. همچنین لازم به ذکر است که مقدار هوادهی این نوع کمپرسورها بین ۷۰۰ تا ۱۵۰۰ لیتر بر دقیقه می‌باشد.

۳کمپرسور باد اسکرو

زمانی در کارگاه یا کارخانه‌ای از کمپرسور باد اسکرو استفاده می‌شود که میزان مصرف هوای فشرده در کارخانه یا کارگاه به بیش از ۱۰۰۰ لیتر در دقیقه برسد. در این نوع کمپرسورها فرایند فشرده‌سازی با چرخش دو روتر مارپیچ و عبور هوا از میان این دو روتر صورت می‌گیرد. در کمپرسورهای باد اسکرو نیز همچون کمپرسورهای پیستونی به مخزن ذخیره هوا نیاز است. همچنین فشاری که توسط کمپرسورهای اسکرو  تولید می‌شود حدود ۸ تا ۱۰ بار می‌باشد.

با توجه به موارد فوق می‌توان این‌طور بیان کرد که تفاوت کمپرسورهای اسکرو و پیستونی در مقدار هوادهی آنها می‌باشد و کمپرسورهای اسکرو حجمی از هوای بیشتر را تولید می‌کنند ولی فشار تولید آنها به‌طور تقریبی با کمپرسورهای پیستونی برابر می‌باشد. بعلاوه صدای تولیدی توسط کمپرسورهای اسکرو بسیار کمتر از کمپرسور باد پیستونی می‌باشد. علاوه بر این مزیت دیگری که کمپرسور باد اسکرو در برابر کمپرسور پیستونی دارد این است که به علت گردش روغن و سیستم خنک‌کننده تعبیه‌شده در آن، این کمپرسور این قابلیت را دارد تا به‌صورت مداوم روشن باشد.

در ویکی کمپرسور علاوه بر سه دسته از کمپرسورها که در بالا به آنها اشاره شد، ما کمپرسورها را ازنظر تعداد مراحل فرایند کمپرس کردن هوا نیز به دو دسته تقسیم‌بندی  کرده ایم:

  • کمپرسورهای یک مرحله‌ای

  • کمپرسورهای چندمرحله‌ای

به‌طور کلی در مواردی که به حجم زیادی از گاز با فشار بالا نیاز باشد ضروری است تا از کمپرسورهای باد چند مرحله استفاده شود. این امر ازاین‌جهت است که افزایش فشار در چندین مرحله صورت می‌گیرد. همچنین دلیل دیگر استفاده از این نوع کمپرسورها در چنین شرایطی کاهش تنش‌های کششی و فشاری موجود بر روی بخش‌های گوناگون کمپرسور می‌باشد. علاوه بر این در کمپرسورهای چندمرحله‌ای خنک کردن گاز در مراحل میانی و توسط  اینترکولر های تعبیه‌شده صورت می‌گیرد. جدا از اینها کمپرسورهای چندمرحله‌ای ازنظر مصرف انرژی نسبت به کمپرسورهای تک‌مرحله‌ای به صرفه‌تر هستند.

بررسی کاربردهای کمپرسور باد در ویکی کمپرسور

کمپرسورها اساساً کاربردهای گوناگونی نظیر استفاده در خودروها، کولرهای گازی، چیلرها، تفنگ‌های بادی و … دارند که افرادی که اطلاع دقیقی از کاربردهای آنها ندارند با مراجعه به وب سایت مرجع ویکی کمپرسور میتوانند کاربردهای انواع گوناگون کمپرسورهای باد را مشاهده کرده و اطلاعات کاملی را در خصوص کارکرد و حوزه های مورد استفاده آنها بدست آورند. بعنوان مثال در وب سایت اشاره داشته ایم که:

در خودروها، کمپرسوری که در موتور تعبیه‌شده است هوای محیط را فشرده کرده و از طریق یک کانال به پشت سوپاپ‌های ورودی فرستاده تا این هوا جهت احتراق سوخت به داخل سیلندر ارسال گردد. علاوه بر این ازآنجاکه اکثر ماشین‌آلات در صنایع گوناگون مثل دستگاه‌های سیان سی یک قسمت پنوماتیک دارند، ازاین‌رو ضروری است تا در این دستگاه‌ها از کمپرسور باد استفاده شود. همچنین کمپرسورها کاربردهای گوناگون دیگری دارند که در زیر به آنها اشاره داشته‌ایم:

  • باد کردن انواع تایرها
  • یخچال وفریزرها
  • چیلرها
  • خطوط انتقال گاز و سیالات
  • سیستم‌های سرمایشی
  • سیستم‌هایتبریدی
  • موتورهایجت
  • تفنگ‌هایبادی

معرفی قطعات اصلی کمپرسور باد  در وب سایت مرجع ویکی کمپرسور

افرادی که در اینترنت یا جاهای دیگر بدنبال شناخت و اطلاعات قطعات بکار رفته در کمپرسورهای باد هستند میتوانند براحتی با مراجعه به وب سایت ویکی کمپرسور که در این زمینه مرجع کامل و گسترده ای به حساب می آید اطلاعات کاملی را در خصوص قطعات اصلی کمپرسورها بدست بیاورند.

بطور کلی در مورد قطعات بکار رفته در کمپرسورها سعی داشته ایم تا موارد زیر را در ویکی کمپرسور توضیح دهیم:

کمپرسورها در حقیقت ماشین‌هایی هستند که از قطعات به هم پیوسته‌ای تشکیل‌شده و این قطعات در کنار یکدیگر وسیله فشرده‌سازی و متراکم نمودن هوا را دارند. این قطعات شامل موتور به‌عنوان مهم‌ترین بخش کمپرسور باد، کوپلینگ جزئی برای انتقال نیرو از کمپرسور باد، پیستون‌ها جهت ایجاد حرکت در شاتون ها، رینگ‌های پیستون (خود شامل رینگ فشار جهت جلوگیری از نفوذ گاز متراکم شده به کارتر، رینگ روغن جهت جلوگیری از خروج روغن و رینگ آبندی جهت جلوگیری از نفوذ مایعات به داخل پیستون)، سوپاپ که وظیفه تنظیم مقدار ورود هوا و سوخت به سیلندر را بر عهده دارد، سوپاپ‌های مکش و رانش کمپرسور که جهت کنترل هوای ورودی و خروجی مورداستفاده قرار می‌گیرند، چرخ‌دنده گیربکس کمپرسور که مخصوص کمپرسورهای اسکرو بوده و کار آن انتقال نیرو می‌باشد، فیلتر کمپرسور (خود این قطعه شامل فیلتر روغن، فیلتر هوا و فیلتر جداکننده می‌باشد)، سنسور حرارتی، افتر کولر، اینتر کولر، سنسور فشار کمپرسور، رادیاتور و مبدل حرارتی می‌شوند.

تعمیر کمپرسور باد

یکی دیگر از موضوعاتی که بسیاری از افراد که در زمینه کاری خود به نوعی با کمپرسورها سر و کار دارند، بحث خرابی ها، علت آنها و تعمیر خرابی کمپرسورهای باد میباشد. غالباً افراد یا باید با پرداخت هزینه ای گزاف و بسیار زیاد از متخصصین این امر استفاده کرده و مشکل دستگاه خود را پیدا کنند و یا سعی کنند تا با جستجو در فضای اینترنت راه حل و یا راهنمایی جهت پیدا کردن علت خرابی دستگاه و نحوه تعمیر آن پیدا کنند. حالت اول که هزینه بسیار بالایی دارد و شاید به علت در دسترس نبودن تعمیرکار و متخصص زمانبر باشد و در حالت بعدی نیز در حال حاضر منابع و اطلاعات زیادی در این زمینه در اینترنت وجود ندارد. ولی مجموعه ویکی کمپرسور سعی داشته اند تا با معرفی و بررسی انواع ایرادات و خرابی های کمپرسورها و همچنین ارائه راهکارهایی جهت حل مشکل و تعمیر دستگاه به بسیاری از افراد کمک کنند. از این رو افرادی که با کمپرسورهای باد کار میکنند، اگر احساس کردند که کمپرسور آنها دچار مشکل و یا خرابی شده است متوانند با مراجعه به این مرجع اطلاعات کاملی را در این زمینه بدست بیاورند و حتی در مواردی بتوانند خود مشکل را حل کنند. از این رو سعی کرده ایم تا بطور کامل مشکلاتی نظیر کار نکردن کمپرسور باد، سروصدای بیش‌ازحد کمپرسور باد ، اتمام سریع روغن کمپرسور باد، وجود روغن در هوای فشرده‌شده خروجی از کمپرسور باد، لرزش مداوم کمپرسور باد، نصب نادرست پیچ و مهره‌ها، تاب برداشتن میل‌لنگ، زنگ‌زدگی و خوردگی پولی و چرخنده، روان نبودن کمپرسور، کمبود فشار هوا در کمپرسور باد، نشت در مسیر خروجی هوا، گرفتگی محل ورود هوا به کمپرسور،گشادشدن تسمه‌ها، اندازه نامناسب شلنگ و … را در این مرجع بررسی کرده و راه کارهای کاربردی و مفیدی را جهت تعمیر کمپرسورها در اختیار افراد قرار دهیم.

بررسی مشخصات فنی کمپرسورهای باد در ویکی کمپرسور:

یکی از اطلاعات مرجعی و پایه ای که در وب سایت ویکی کمپرسور قرار گرفته و افراد علاقه مند به این زمینه میتوانند از آنها استفاده کرده و در این زمینه اطلاعات خوبی بدست آورند مشخصات فنی کمپرسورهای باد است. علاقه مندان میتوانند در این وب سایت کمپرسور مورد نظر خود را یافته و با جزئیات فراوان مشخصات فنی آن را مشاهده کنند. در این بخش ویکی کمپرسور سعی بر این داشته ایم تا مشخصاتی همچون ظرفیت هوادهی، حجم مخزن، فشار کارکرد، سایز خروجی، هواساز و انتقال قدرت کمپرسورها را قرار داده و آنها را به دقت بررسی کنیم تا شما بتوانید با تکیه بر این مشخصات بهترین کمپرسور را با توجه به نیاز خود انتخاب کنید. بعنوان مثال مشخصات فنی کمپرسور باد پیستونی ۱۵۰ لیتری به شکل زیر میباشد:

  • ظرفیت هوادهی: ۱۵۰ لیتر بر دقیقه
  • حجم مخزن: ۱۵۰لیتر
  • فشار کارکرد: ۱۰بار
  • سایز خروجی۲٫۱ اینچ
  • هواساز: پیستونی رفت‌وبرگشت یک مرحله‌ای
  • انتقال قدرت: الکتروموتور با 1/5 اسب بخار

 

در صورتیکه هرگونه سوالی درباره کمپرسور های باد داشتید ،میتوانید از قسمت تماس،با ما در ارتباط باشید.امیدواریم مطالب این سایت مفید باشد.