به وب سایت ویکی کمپرسور،مرجع تخصصی معرفی انواع کمپرسور باد در ایران خوش آمدید

051-38518529

دلایل افت فشار کمپرسور باد چیست؟

دلایل افت فشار کمپرسور باد
5/5 - (1 امتیاز)

هوای فشرده یکی از نیروی‌های بسیار گران‌بها می‌باشد. چراکه کمپرسورهای باد برای تولید هوای فشرده به مقدار زیادی برق نیاز دارند. به همین علت لازم است تا از هوای فشرده در دسترس به بهترین شکل ممکن استفاده شود. افت فشار یکی از پدیده‌هایی می‎‌باشد که در هر کمپرسور باد مشاهده شده و نمی‌توان آن را به شکل کلی حذف نمود. هرچند با شناسایی عوامل ایجاد افت فشار می‌توان مقدار زیادی از آن را کاهش داده و افت فشار سیستم هوای فشرده را به حداقل رساند. به همین دلیل در این مقاله به معرفی عوامل اصلی ایجاد افت فشار کمپرسور باد خواهیم پرداخت.

افت فشار هوای فشرده و هزینه‌های آن:

افت فشار یکی از پدیده‌های نامطلوب در کمپرسورهای باد می‌باشد که لازم است تا حد امکان آن را کاهش داد، چراکه افت فشار در سیستم‌های هوای فشرده از چندین منظر باعث افزایش هزینه‌های ما خواهد شد.

1 – هزینه عملیاتی بالاتر: کمپرسورهای باد برای تولید هوای فشرده به برق نیاز دارند. زمانی‌که مقدار زیادی از فشار هوای فشرده ما در طول تولید و توزیع افت کند، ناچار خواهیم بود تا فشار کمپرسور باد خود را افزایش دهیم. با افزایش فشار کمپرسور باد، نه‌تنها برق مصرفی کمپرسور افزایش پیدا می‌کند، بلکه هزینه‌های مربوط به نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه کمپرسور باد نیز افزایش خواهد یافت.

2 – کاهش بازده و کیفیت خدمت یا محصول نهایی: افت فشار شدید کمپرسورهای باد سبب می‌شود تا ابزارهای پنوماتیک ما دچار کاهش بازده شوند. برای مثال فرض کنید که ابزارهای پنوماتیک شما به هوای فشرده‌ای با فشار 90 PSI نیاز دارند و کمپرسور باد شما فشار 100 PSI تولید می‌کند. حال اگر افت فشار کمپرسور باد زیاد باشد، فشاری که به ابزارهای شما خواهد رسید، کمتر از 90 PSI بوده و ابزارهای شما نمی‌توانند به درستی کار کنند. در نتیجه کیفیت کارمحصولات نهایی شما پایین آمده و یا سرعت کار شما کاهش پیدا خواهد کرد که نتیجه آن کاهش سودآوری شما می‌باشد.

افزایش تعداد کمپرسور باد

3 – افزایش تعداد کمپرسورهای باد: با افزایش فشار کار کمپرسورهای باد، دبی هوای فشرده تولید شده کاهش پیدا می‌کند. در مجموعه‌هایی که از هوای فشرده زیادی استفاده می‌شود، برای جبران کاهش دبی ناشی از افزایش فشار کمپرسورهای باد لازم است تا کمپرسورهای باد جدیدی به مجموعه اضافه شود. اضافه شدن کمپرسورهای جدید به مجموعه به معنای هزینه‌‌ برق بیشتر، نگهداری و تعمیرات گسترده‌تر و بطور کل هزینه خریداری تجهیزات بیشتر می‌باشد.

4 – کاهش عمر مفید کمپرسورهای باد: اگر جهت مقابله با افت فشار دست به افزایش فشار تولیدی کمپرسورهای باد بزنید، کمپرسور سخت‌تر کار کرده و فرسایش بیشتری را در مدت زمان کمتری تجربه می‌کند. درنتیجه عمر مفید این تجهیزات گرانبها کاهش پیدا کرده که در دید بلند مدت هزینه‌های زیادی را برای ما بوجود می‌آورد.
همانطور که مشاهده کردید، افت فشار می‌تواند هزینه‌های جاری و بلند مدت زیادی را برای ما بوجود آورد. به همین دلیل ضروری‌ است که توجه ویژه‌ای به افت فشار نشان داده و هرگونه افت فشار نامعقولی را شناسایی و خنثی نماییم.

چه مواردی سبب افت فشار در کمپرسورهای باد می‌شود؟

اصلی‌ترین دلیل افت فشار در سیستم‌های هوای فشرده، انسداد می‌باشد. بطور کل هرگونه انسدادی در سیستم هوای فشرده در برابر جریان هوای فشرده مقاومت ایجاد کرده و سبب افت فشار هوای فشرده می‌شود. این انسدادها به شکل‌های مختلفی در سیستم‌های هوای فشرده بروز پیدا می‌کنند.
همچنین تغییر مسیر در برابر جریان هوای فشرده نیز سبب می‌‌شود تا بخشی از انرژی هوای فشرده تلف شده و فشار آن کاهش پیدا کند. در ادامه به معرفی عوامل افت فشار در سیستم‌های هوای فشرده می‌پردازیم.

دلایل افت فشار هوای فشرده

دلایل افت فشار در سیستم هوای فشرده‌:

در این بخش مجموعه‌ای از مهم‌ترین عوامل ایجاد افت فشار در سیستم هوای فشرده را معرفی کرده و راه‌های مقابله با آن را توضیح می‌دهیم. موارد معرفی شده در این قسمت جزو رایج‌ترین دلایل افت فشار در کمپرسورهای باد بوده و با بررسی و رفع این موارد می‌توان بخش عمده‌ای از افت فشار سیستم را جبران نمود.

فیلتر کثیف کمپرسور باد

1 – فیلترهای کثیف و مسدود:

اولین و رایج‌ترین عامل افت فشار در کمپرسورهای باد، فیلترهای کثیف و مسدود شده می‌باشد. فیلترهای ورودی و سایر فیلترهای هوای کمپرسورهای باد به مرور زمان دچار گرفتگی شده و مسدود می‌شوند. به خصوص فیلترهای ورودی بیشتر در معرض گرفتگی قرار گرفته و سریع‌تر از سایر فیلترها کثیف می‌شوند. در نتیجه کثیف شدن فیلترهای ورودی، هوای کمتری به کمپرسورهای باد ورود پیدا کرده و فشار بر روی کمپرسورها افزایش پیدا می‌کند. همین عامل نیز سبب می‌شود تا کمپرسور باد با کاهش بازده روبرو شده و فشار کمتری تولید کند.

همچنین فیلترهای مسدودی که در خطوط توزیع قرار دارند، در برابر جریان هوا مقاومت ایجاد کرده و باعث افت فشار هوای فشرده می‌شوند.برای جلوگیری از افت فشار ناشی از فیلترهای کثیف توصیه می‌شود تا فیلترهای خود را در دوره‌های زمانی مشخصی باز کرده و تمیز نمایید و درصورت خرابی آن‌ها، فیلترهای نو را جایگزین فیلترهای قدیمی کنید.

چنانچه مطمئن نیستید که افت فشار کمپرسور باد شما ناشی از فیلترهای ورودی است، می‌توانید فیلترهای ورودی کمپرسور باد خود را باز نموده و کمپرسور باد خود را راه‌اندازی کنید. اگر افت فشار کمپرسور باد شما جبران شد، فیلترهای ورودی عامل ایجاد افت فشار در سیستم هوای فشرده شما بوده‌است.

کثیف شدن اینتر کولر

2 – اینترکولر:

اگر کمپرسور باد شما از اینترکولر استفاده می‌کند، ممکن است افت فشار سیستم شما ناشی از اینترکولر باشد. اینترکولرها به دلیل مجاورت مستقیم با هوای بیرون کثیف شده و سطح آن‌ها با خاک پوشیده می‌شود. درنتیجه اینترکولر انتقال حرارت کمتری پیدا کرده و دمای هوای فشرده افزایش پیدا می‌کند. افزایش دمای هوای فشرده و کمپرسور باد نیز سبب افزایش افت فشار هوای فشرده می‌شود. برای برطرف کردن این مشکل کافیست تا سطح اینترکولر خود را در دوره‌های مشخصی پاک نمایید.

استفاده از خشک کن کمپرسور باد

3 – خشک‌کن:

خشک‌کن‌ها برای حذف رطوبت هوای فشرده ضروری می‌باشند اما استفاده از خشک‌کن در کنار مزیت خشک‌کنندگی هوا باعث افت فشار نیز می‌شود. مقادیری از افت فشار در خشک‌کن‌ها کاملا طبیعی می‌باشد اما اگر ظرفیت خشک‌کن شما مناسب جریان هوای ورودی به آن نباشد، افت فشار افزایش پیدا می‌کند.
همچنین ممکن است اتصالات خشک‌کن شما شل شده و باعث افت فشار و جریان شود. برای برطرف کردن این مشکل اتصالات خشک‌کن خود را بررسی کرده و اتصالات شل را سفت نمایید.
برای اطلاع از این ظرفیت خشک‌کن مناسب برای سیستم هوای فشرده خود می‌توانید از متخصصین این امر کمک بگیرید.

رگلاتور کمرپسور باد

4 – رگلاتور:

گاهی اوقات دلیل نرسیدن فشار مورد نیاز به ابزارهای پنوماتیک، تنظیمات اشتباه رگلاتور می‌باشد. اگر رگلاتور روی فشارهای پایین‌تری از فشار مورد نیاز ابزارهای ما تنظیم شده باشد، افت فشار زیادی در رگلاتور ایجاد شده و ابزار پنوماتیک ما به دلیل عدم دریافت فشار کافی دچار افت راندمان می‌شود.

خطوط انتقال هوای ناکارآمد

5 – خطوط انتقال هوای فشرده ناکارآمد:

خطوط انتقال هوای فشرده سهم عمده‌ای در افت فشار کمپرسورهای باد دارند. در هر سیستم توزیع هوای فشرده‌ای مقادیری افت فشار اتفاق افتاده و نمی‌توان این افت فشار را حذف نمود. اما گاها به دلیل طراحی غیر کارآمد خطوط انتقال، افت فشار ایجاد شده به شکل چشم‌گیری افزایش یافته و برای ما ایجاد مشکل می‌کند.
استفاده از لوله‌هایی با قطر خیلی کم، استفاده از زانویی‌های زیاد و ایجاد تغییر مسیرهای غیر الزامی در سیستم انتقال سبب می‌شود تا افت فشار موضعی در سیستم افزایش پیدا کرده و مقادیر زیادی از فشار هوای فشرده ما تلف شود.

شیلنگ نامناسب برای کمپرسور باد

6 – شیلنگ کم قطر و خیلی بلند:

یکی دیگر از عوامل ایجاد افت فشار در کمپرسورهای باد، استفاده از شیلنگ‌های کم قطر می‌باشد. هرچه قطر داخلی شیلنگ شما کوچک‌تر باشد، افت فشار بیشتری در شیلنگ رخ خواهد داد. همچنین استفاده از شیلنگ‌های بلند نیز افت فشار را افزایش خواهد داد. هرچه طول شیلنگ ما بلندتر باشد، افت فشار بیشتر شده و همچنین تاب خوردگی شیلنگ‌های بلند نیز سبب ایجاد افت فشار مازاد خواهد شد.

نشتی در سیستم هوای فشرده و تاثیر آن بر روی فشار:

نشتی یکی از شایع‌ترین مشکلات در کمپرسورهای باد می‌باشد که مشکلات فراوانی را برای سیستم هوای فشرده ایجاد می‌کند. یکی از همین مشکلات، افت فشار در سیستم هوای فشرده می‌باشد. هر کمپرسور بادی در معرض نشتی قرار دارد، از همین‌ رو لازم است تا در دوره‌های مشخصی به دنبال نشتی در کمپرسور باد خود باشید.

نشتی با نشت دادن هوای فشرده نه‌تنها از دبی هوای فشرده می‌کاهد، بلکه سبب افت فشار نیز شده و کارکرد ابزارهای پنوماتیک شما را تحت شعاع قرار می‌دهد.
از آنجایی‌که پیدا کردن نشتی کار دشواری می‌باشد، بهتر است تا کار نشتی یابی را با بررسی کردن اتصالات کمپرسور باد خود شروع کنید. در اغلب موارد، اتصالات شل شده دلیل نشتی در کمپرسورهای باد می‌باشند. سپس می‌توانید به بررسی شیلنگ پرداخته و پس از آن نیز دریچه تخلیه مخزن را بررسی کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
2 نظر برای "دلایل افت فشار کمپرسور باد چیست؟" ارسال شده.
  1. یعقوب آخوندی گفت:

    مطلب به درد بخوری بود

  2. علی اکبر ترابی گفت:

    ایول 😍😍😍

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.