به وب سایت ویکی کمپرسور،مرجع تخصصی معرفی انواع کمپرسور باد در ایران خوش آمدید

051-38518529

10 نکته مهم هنگام انتخاب کمپرسور باد

راهنمای انتخاب کمپرسور باد
3.5/5 - (2 امتیاز)

کمپرسورهای هوا از جمله قطعات و دستگاه‌های ضروری در تجهیزات هستند که نیرو و انرژی لازم برای عملکرد آن‌ها را تامین می‌کنند. با توجه به نقش مهم و ضرورت وجود این دستگاه‌ها، انتخاب کمپرسور هوا اهمیت بسیار داشته و باید به بهترین شکل صورت گیرد. لذا متقاضیان این دستگاه‌ها باید پیش از خرید کمپرسور باد، موارد زیادی را در نظر گرفته و با آگاهی کامل مناسب‌ترین کمپرسور باد را انتخاب و تهیه کنند. چرا که در غیر این صورت، دستگاه بازدهی لازم را نداشته و پس از مدتی قابل استفاده نخواهد بود. در این مطلب به عنوان راهنمای انتخاب کمپرسور باد، مهمترین مواردی را که باید برای تهیه‌ی این دستگاه‌ها در نظر بگیرید معرفی خواهیم کرد تا با آگاهی از آن‌ها بتوانید بهترین و مناسب‌ترین مدل را انتخاب و تهیه کنید.

راهنمای انتخاب کمپرسور باد

سیم پیچ کمپرسور باد

۱ نیازهای تجهیزات مورد نظر خود را بررسی کنید

اولین گام برای انتخاب کمپرسور باد ، در نظر گرفتن نیاز تجهیزات مورد نظرتان است. آیا قرار است از کمپرسور در ماشین‌ آلات برقی یا کارخانه های پنوماتیک استفاده کنید یا تنها باد تایر را تنظیم کنید؟ اگر قصد استفاده از وسایلی را دارید که نیاز به جریان زیاد دارند، کمپرسور با مخزن بزرگ را انتخاب کنید. اگر قصد دارید فقط از آن برای پر کردن باد تایر،میخکوب بادی،منگنه کوب و از این دست کارها استفاده کنید، به یک کمپرسور قابل حمل (پرتابل) با حجم مخزن در حدود 50 لیتر نیاز خواهید داشت. از آنجا که در کمپرسورهای پرتابل حجم مخزن بسیار کمتر از کوپرسورهای ثابت است، این دستگاه‌ها معمولاً  کوچک هستند و صدای نسبتا کمی دارند.

به طور کلی، فشار و حجم مورد نیاز ابزاری را که می‌خواهید از آن استفاده کنید، در نظر بگیرید. بدیهی است که ابزارهای سنگین به فشار بسیار بیشتری نیاز دارند و به نوبه‌ی خود حجم بیشتری از هوای فشرده را می‌طلبند. اگر نتوانید کمپرسور بزرگی را برای ابزار یا دستگاه مورد نظر خود انتخاب کنید، باید مرتبا منتظر پر شدن مخزن کمپرسور بمانید، این مسئله کارایی و بازده کار شما را به شدت کاهش خواهد داد.علاوه بر این،طول عمر موتور دستگاه نیز به شدت کم خواهد شد.

۲– انواع کمپرسور موجود را بشناسید

 دو نوع از رایج‌ترین انواع کمپرسورهای هوا، کمپرسور باد پیچ معکوس و چرخشی هستند که معمولا نوع پیستونی متداول‌تر است. این سیلندر دارای پیستونی است که به سمت بالا و پایین حرکت می‌کند. بعضی از کمپرسورهای هوا برای تنظیم جریان و فشار بیشتر از پیستون دوگانه استفاده می‌کنند. نوع دیگر کمپرسور هوا پیچ دوار است. این کمپرسورها برای استفاده‌ی مداوم طراحی شده‌اند(مانند انواع کمپرسور های اسکرو) و غالباً در وسایلی استفاده می‌شوند که برای چند دقیقه (یا چند ساعت) به طور همزمان به هوای فشرده نیاز دارند، مانند آچارهای ضربه‌ای و غالبا کاربردهای صنعتی.

کمپرسورهای پیستونی در دو مدل یک مرحله‌ای و دو مرحله‌ای طراحی می‌شوند. حداکثر هوای تولید شده توسط کمپرسور تک مرحله‌ای حدود 150 psi است. کمپرسورهای دو مرحله‌ای معمولاً از دو پیستون برای تولید هوای فشرده استفاده کرده و حدود 200 psi هوای فشرده تولید می‌کنند. پیستون بزرگتر هوا را تا 100 psi و پیستون دوم آن را تا نزدیکی 200 psi فشرده می‌کند. توجه داشته باشید که یک کمپرسور تک مرحله‌ای ممکن است دو پیستون داشته باشد اما یک کمپرسور تک مرحله‌ای در نظر گرفته می‌شود، زیرا در نهایت پیستون دوم نیز تنها قادر است حدود 150 psi هوای فشرده تولید کند. تنها مزیت آن این است که هوا را سریع‌تر از یک کمپرسور  تک پیستونی فشرده می‌کند.

کمپرسورهای تک مرحله‌ای برای تامین انرژی بیشتر ابزارهای پنوماتیک و همچنین برای فشار باد تا 8 بار کافی هستند. کمپرسورهای پیستون دوتایی، چه تک مرحله‌ای و چه دو مرحله‌ای، معمولاً هنگامی که به فشار بیشتری نیاز است مورد استفاده قرار می‌گیرند.

۳- به مقدار اسب بخار (HP) کمپرسور هوا نگاه کنید

رتبه بندی اسب بخار راهنمایی برای تولید فشار هوا است. فشار بیشتر هوا و اندازه گیری پوند در هر اینچ مربع (PSI) به این معنی است که کمپرسور می‌تواند هوای بیشتری را در مخزن ذخیره کند. دامنه‌ی مشترک اسب بخار روی یک کمپرسور‌های هوا بین 1.5 تا 6.5 HP است. کمپرسورهای هوا با ظرفیت HP بیشتر نیز وجود دارند، اما معمولاً برای مصارف صنعتی مورد استفاده قرار گرفته و psi بسیار بیشتری را ارائه می‌دهند. رتبه بندی اسب بخار در سال‌های اخیر تغییر کرده است. اگر مدل‌های امروزی را با مدل‌های قدیمی‌تر مقایسه می‌کنید، بهتر است به جای رتبه‌های HP، میزان جریان را بررسی کنید؛ چرا که استفاده از کمپرسور در مقیاس های کوچک به اندازه‌ی استفاده‌های صنعتی به اسب بخار احتیاج ندارد.

در حالی که اسب بخار یک نشانگر ارزشمند در تعیین کمپرسور هوای شما است، اما نباید تنها عامل تعیین کننده برای انتخاب کمپرسور باد باشد. لذا اهمیت CFM یا فوت مکعب در هر دقیقه بیشتر از میزان اسب بخار خواهد بود.

نکات مهم در انتخاب پمپ باد

۴- CFM (Cubic Feet Per Minute) را بررسی کنید

CFM اندازه گیری جریان حجمی دستگاه است. CFM بسته به psi کمپرسور تغییر می‌کند، بدین معنی که دو ابزار با psi متفاوت لزوماً دارای CFM های یکسان نیستند. در نتیجه بررسی CFM همان کاری است که شما باید برای انتخاب کمپرسور باد انجام دهید.

CFM استاندارد به عنوان 14.5 PSIA، در 68 درجه فارنهایت (20 درجه سانتیگراد) و با رطوبت نسبی 0٪ اندازه گیری می‌شود. (اگر تصمیم به استفاده از SCFM ندارید، حتما از شماره های CFM استفاده کنید که همه در یک psi یکسان هستند.) هنگام انتخاب کمپرسور باد، CFM دستگاه می‌تواند بر سایز کمپرسور نیز موثر باشد. موتورهای بزرگتر کمپرسورها، هوای بیشتری تولید می‌کنند و CFM آن‌ها بیشتر است. ابزارهای بی شماری که به طور هم زمان با استفاده از هوای فشرده کار می‌کنند باعث افزایش تقاضای هوای فشرده در کمپرسور باد می‌شوند. تجهیزاتی که به طور مداوم از هوا استفاده می‌کنند، مانند دستگاه رنگ پاش، هوای بسیار بیشتری نسبت به دستگاه‌هایی که به صورت متناوب به کمپرسور نیاز دارند (مانند آچار پنوماتیک) می‌طلبند. بسته به امکاناتی که هوای فشرده فراهم می‌کند – یا استفاده متناوب یا استفاده مداوم – انواع مختلف کمپرسور هوا وجود دارند. یک کمپرسور از نوع دوار(مانند اسکرو) برای چرخه‌های کار مداوم و یک کمپرسور پیستونی(مانند کمپرسور های تسمه ای) برای استفاده‌های متناوب مناسب است.

۵- فشار هوای کمپرسور باد

کمپرسورهای تک مرحله‌ای تا خاموش شدن حدود 135 PSI فشار ایجاد می‌کنند و برای ابزارهای هوای کوچک‌تر مناسب هستند. برای ابزارهای بزرگتر، یک کمپرسور دو مرحله‌ای صنعتی در مرحله اول حدود 90 PSI و سپس با فشار دوم استوانه در مرحله‌ی دوم تا حدود 175 PSI فشار تولید می‌کند. PSIG نیز واحد اندازه گیری فشار است. کمپرسورهای هوا می‌توانند هوا را با فشارهای مختلف 100 ، 125 ، 150 یا 175 psig  تولید و تخلیه کنند.

۶- فضا و قابلیت حمل را در نظر بگیرید

ابعاد و وزن از دیگر نکاتی است که هنگام انتخاب کمپرسور باد باید به آن توجه کرد. کمپرسورهای هوا می‌توانند دستگاه‌هایی کوچک و قابل حمل و یا دستگاه‌هایی بزرگ با قدرت بیشتر باشند. اگرچه امکان جابه‌جایی و حمل کمپرسورهای پرتابل آسان‌تر است، اما اگر فضای کافی برای نگهداری کمپرسور را داشته و به فشار بیشتری نیاز دارید، می‌توانید از کمپرسورهای ظرفیت بالاتری استفاده نمایید.

۷- منبع انرژی خود را در نظر بگیرید

 آیا شما همیشه برای استفاده از کمپرسور باد به برق دسترسی دارید یا قصد دارید در محیط‌های بدون برق از آن استفاده کنید؟ اگر همیشه به یک پریز برق دسترسی دارید، می‌توانید یک موتور درایو را با موتور الکتریکی انتخاب کنید. بیشتر کمپرسورهای هوای برقی با ولتاژ 110 ولت و برخی از کمپرسورهای بزرگتر با ولتاژ 240 ولت نیز کار می‌کنند.

کمپرسورهای هوای سیار می‌توانند با موتورهای بنزینی یا دیزلی کار کنند، در موتور موجود در وسیله ادغام شوند یا از درگاه هیدرولیک یا PTO دیگر استفاده کنند. خوشبختانه روشهای مدرن بسیاری برای تامین انرژی کمپرسور هوا وجود دارد.

۸- گنجایش مخزن کمپرسور باد

کمپرسورها می‌توانند سیستم هوای تجهیزات را تامین کرده و مقداری از آن را در مخازن یا گیرنده‌های خود ذخیره کنند. حجم بیشتر یا اندازه‌ی‌ گالن بزرگ‌تر مخزن به معنای این است که کمپرسور می‌تواند هوای بیشتری را ذخیره کند. با حجم بیشتر هوا، هنگام بیرون آمدن از مخزن، می‌توانید از میزان جریان بالاتری در مدت زمان طولانی‌تر استفاده کنید. اگر از کمپرسور مجهز به مخزن استفاده می‌کنید، بزرگی و کوچکی اندازه‌ی مخزن را تعیین کنید. در صورت نیاز به کمپرسور هوا برای استفاده‌ی کوتاه مدت (مانند استفاده از میخ کوب) می‌توانید با داشتن یک مخزن کوچک این کار را انجام دهید. اگر به مدت طولانی با کمپرسور کار می کنید، باید کمپرسوری با مخزن بزرگ‌تر را انتخاب کنید. اندازه‌ی مخزن معمولاً در لیتر اندازه گیری می‌شود.

۹- قدرت موتور کمپرسور باد

قدرت تجهیزات به وسیله‌ی برق یا گاز، دیزل یا گازوئیل تامین می‌شود. کمپرسورهای باد غالبا از برق برای انجام عملیات فشرده سازی استفاده می‌کنند. برخی از مواردی را که هنگام انتخاب کمپرسور باد برقی باید در نظر بگیرید عبارت‌اند از:

ولتاژ ، فاز و فرکانس.

– ولتاژ می‌تواند 115 ، 208 ، 230 یا 460 باشد. برخی تجهیزات حتی می‌توانند با چندین ولتاژ (به عنوان مثال 115 و 230 ولت) کار کنند.

– برق میتواند تکفاز یا سه فاز باشد.

– فرکانس برای همه تجهیزات 60 هرتز است.

– موتورهای گازی یا دیزل معمولاً در کمپرسورهای قابل حمل یافت می‌شوند.

۱۰- چرخه‌ی کار یا چرخه‌ی وظیفه در کمپرسور باد

چرخه‌ی وظیفه میزان زمانی است که به کمپرسور اجازه می‌دهد قبل از گرم شدن کار کند. این مقدار درصد زمان کار کمپرسورها در یک دوره‌ی 10 دقیقه‌ای می‌باشد. به عنوان مثال، رتبه بندی چرخه‌ی وظیفه‌ی 50 درصد به این معنی است که کمپرسور در یک دوره‌ی ۱۰ دقیقه‌ای می‌تواند 5 دقیقه کار کند (و ۵ دقیقه استراحت کند). برای ابزارهایی که به عملکرد مداوم بیشتری نیاز دارند، به رتبه‌ی چرخه‌ی وظیفه‌ی بالاتری نیاز است.

3.5/5 - (2 امتیاز)
2 نظر برای "10 نکته مهم هنگام انتخاب کمپرسور باد" ارسال شده.
  1. مجتبی ملکی گفت:

    لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنین

  2. رضا حسین زاده گفت:

    هزینه رپورتاژ آگهی توی سایت شما چنده؟ 😍😍😍

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.