به وب سایت ویکی کمپرسور،مرجع تخصصی معرفی انواع کمپرسور باد در ایران خوش آمدید

051-38518529

خرید کمپرسور باد جدید یا دست دوم؟مزایا و معایب

پمپ باد دست دوم
4/5 - (2 امتیاز)

خرید کمپرسور باد جدید به این معنی است که شما یک کمپرسور باد با طول عمر بیشتر یا قابلیت های جدیدتر می‌خواهید که می‌تواند بهره وری شما را بیشتر کند. اگر این عامل در اولویت کاری شماست، باید یک کمپرسور هوای جدید با قدرت بیشتر خریداری کنید. در برخی موقعیت‌ها، خرید کمپرسور باد دست دوم نیز می‌تواند هوشمندانه باشد، به خصوص با بودجه‌ی کم. کمپرسورهای بادوام می‌توانند سال‌ها به خوبی کار کنند، بنابراین انتخاب صحیح کمپرسور هوای دست دوم نیز می‌تواند عملکرد خوبی به همراه داشته باشد. با این حال همیشه با یک فروشنده‌ی قابل اعتماد مشورت کنید تا مطمئن شوید که بهترین کمپرسور باد با بالاترین کیفیت را انتخاب می‌کنید.

هنگام تصمیم گیری در مورد انتخاب کمپرسور جدید یا دست دوم ، ابتدا اولویت‌های خود را تعیین کنید. اگر هدف شما خرید یک مدل پیشرفته و بادوام است و بودجه‌ی کافی برای تهیه‌ی آن را دارید، یک دستگاه نو، انتخابی ایده‌آل برای شما خواهد بود. اگر به دنبال یک کمپرسور هوا با بودجه‌ی کمتر هستید که تا زمان تهیه‌ی یک کمپرسور جدید چند سال کار کند، یک کمپرسور باد دست دوم می تواند دقیقا همان چیزی باشد که به آن نیاز دارید.

مخزن کمپرسور باد دست دوم

مواردی که باید هنگام انتخاب کمپرسورهای دست دوم بررسی کنید

۱- استفاده قبلی از موتور

اگر قصد خرید کمپرسور هوای برقی دست دوم را دارید، حتما بدانید که قبلا از آن چگونه استفاده شده است. اگر کمپرسور هوا به یک پریز برق با چندین مصرف کننده وصل شده باشد که دارای نوسانات برقی بوده است، ممکن است هنگام استفاده، مشکلات برقی را به وجود آورد. اگر کمپرسور هوا گازسوز است، در مورد کاربرد آن نیز سوال کنید. کمپرسورهای مجهز به گاز به دلیل قابل حمل بودن، اغلب در کاربردهای گوناگون حتی ابزارهای کثیف استفاده می‌شوند. بنابراین اطمینان حاصل کنید موردی که در نظر دارید به خوبی کار می‌کند. فیلترها و شیلنگ‌ها را از نظر سایش بررسی کنید. اگر قصد خرید یک کمپرسور هوای ثابت را دارید، از محل نصب قبلی آن سوال کنید.نکته مهمی که باید از آن اطمینان داشته باشید،مخزن کمپرسور است که دچار پوسیدگی نشده باشد.

۲- الگوهای استفاده‌ی قبلی

یکی دیگر از مواردی است که باید به آن توجه کنید. باید بدانید که مالک قبلی، کمپرسور باد را برای چه کارهایی استفاده می‌کرده است. اگر مالک قبلی از کمپرسور در مشاغلی که بیش از حد توان کمپرسور بوده است -استفاده می‌کرده، ممکن است به موتور، شیلنگ‌ها،مخزن یا نقاط اتصال آن آسیب رسیده باشد. اگر کمپرسور هوا ساعت‌های متوالی بیش از حد کار کند، احتمال فرسایش آن نیز وجود دارد. هنگام بازرسی کمپرسور باد، نشتی را نیز بررسی کنید و مطمئن شوید که هیچ آسیبی به پایه، چرخ‌ها یا مخزن  و مهمتر از همه موتور وارد نشده است.

۳- مشخصات فنی

در مورد قدرت اسب بخار و میزان جریان هوا در کمپرسور باد مطلع شوید. پس از انجام این کار، آن اعداد را با رتبه بندی داده شده توسط سازنده مقایسه کنید. بررسی این اعداد به شما این امکان را می‌دهد که قابلیت‌های کمپرسور باد و همچنین عمر مفید آن را در نظر بگیرید.

۴- سابقه‌ی سرویس

هنگام خرید کمپرسور دست دوم ، لازم است که تاریخچه‌ی سرویس را به طور دقیق بدانید. اگر کمپرسور از نوع روغنی است، از صاحب قبلی سوال کنید که آیا به طور منظم روغن کاری شده است یا خیر. در غیر این صورت، به احتمال زیاد کمپرسور با حداکثر قدرت خود کار نخواهد کرد.

تک مرحله‌ای یا دو مرحله‌ای بودن کمپرسور باد

یکی از فاکتورهای مهمی که در هنگام انتخاب کمپرسور باید دست دوم در نظر گرفت یک مرحله‌ای یا دو مرحله‌ای بودن آن است؛ انواع مختلف کمپرسور باد از طریق چرخه‌ی فشرده سازی کار می‌کنند. «مرحله» در کمپرسور هوا به چند بار فشرده شدن هوا اشاره دارد. کمپرسور هوای تک مرحله‌ای، هوا را یک بار و کمپرسور هوای دو مرحله‌ای، آن را دو بار فشرده می‌کند.

 در ادامه مواردی را که باید هنگام انتخاب یک کمپرسور باد یک مرحله‌ای یا دو مرحله‌ای در نظر بگیرید بررسی خواهیم کرد؛ 

۱- کمپرسورهای تک مرحله‌ای

کمپرسورهای تک مرحله‌ای دارای یک پیستون هستند. در این کمپرسورها هوا به داخل سیلندر مکیده میشود، پیستون هوای محبوس شده را تا حدود 120 psi فشرده می‌کند و سپس هوای فشرده به مخزن ذخیره سازی هدایت میشود. کمپرسورهای تک مرحله‌ای مقرون به صرفه‌تر از کمپرسورهای دو مرحله‌ای هستند، اما در شرایطی که به فشارهای زیادی نیاز است، کارایی کمتری دارند. کمپرسورهای تک مرحله‌ای به طور کلی برای تولید 120 psi یا کمتر ایده آل می‌باشند.

۲- کمپرسورهای دو مرحله‌ای

کمپرسورهای دو مرحله‌ای معمولا بهترین انتخاب برای کاربردهای صنعتی هستند. این کمپرسورها دارای دو پیستون هستند تا هوا را بیشتر فشرده کنند. در نتیجه قادر هستند حداکثر 150 psi یا بیشتر هوای فشرده تولید کنند. کمپرسور باد دو مرحله‌ای برای استفاده‌ی مداوم نیز ایده آل است. در این کمپرسورها هوا به داخل سیلندر مکیده می‌شود و یک پیستون هوای محبوس شده را تا حدود 120 psi فشرده می‌کند (دقیقا مانند کمپرسور تک مرحله‌ای). هوای فشرده به جای اینکه مستقیما به مخزن برود، از طریق یک لوله‌ی خنک کننده به سمت پیستون کوچک‌تر جریان می‌یابد و هوا را تا حدود  175 psi فشرده می‌کند. پس از ضربه‌ی دوم، هوا دوباره خنک شده و به مخزن ارسال می‌شود.

لازم به ذکر است که اصطلاحات «تک مرحله‌ای» و «دو مرحله ای» بیشتر از تعداد سیلندرها به تعداد چرخه‌های فشرده سازی اشاره دارد.به طور معمول کمپرسورهای هوا از دو سیلندر برای ایجاد تعادل مناسب هوا استفاده می‌کنند. در کمپرسور تک مرحله‌ای هر دو سیلندر یک اندازه هستند، اما در کمپرسور دو مرحله‌ای، سیلندر دوم به دلیل کوچک بودن پیستون دوم کوچک‌تر است.

خرید کمپرسور باد دست دوم

کاربردهای مختلف برای کمپرسورهای تک مرحله‌ای و دو مرحله‌ای

اگرچه کمپرسورهای تک مرحله‌ای هوای کمتری نسبت به کمپرسورهای دو مرحله‌ای تولید می‌کنند، اما هزینه‌ی کمپرسورهای دو مرحله‌ای معمولا بیشتر است، بنابراین ممکن است به غیر از شرکت‌های بزرگ یا فروشگاه‌ها سایر افراد قادر به خرید آن نباشند. برای یک فروشگاه کوچک، کمپرسور باد یک مرحله‌ای گزینه‌ای ایده‌آل است. این کمپرسور باد هوای فشرده با کیفیت را با قیمتی مناسب تر نسبت به نمونه ای 2 مرحله ای میتواند تامین کنند.

برخی از کاربردهای متداول کمپرسورهای باد یک مرحله‌ای شامل کارهای چوبی و فلزکاری است. کارگران کارگاههای چوب می‌توانند کارهایی مانند حفاری، میخ کشی، اره و سنباده زدن را با ابزارهایی که به بیش از 100 psi نیاز ندارند، توسط کمپرسور تک مرحله‌ای انجام دهند. فلزکاران نیز می‌توانند با این دستگاه انرژی مورد نیاز برای کارهایی مانند سنگ زنی‌، برش و پرچ را تامین کنند.

کمپرسورهای دو مرحله‌ای برای استفاده در محیط‌هایی مانند فروشگاه لاستیک و تاسیسات صنعتی که معمولا شامل ابزارهای پرمصرف هستند، ایده‌آل می‌باشند. یک نمونه‌ی رایج، مونتاژ و نگهداری اتومبیل است. کارکنان کارخانه‌های اتومبیل سازی می‌توانند از کمپرسورهای هوای دو مرحله‌ای برای تامین هوای پرقدرت لازم برای پیچ کردن، بلند کردن، رنگ آمیزی، روغن کاری و سایر موارد مشابه استفاده کنند. تاسیسات فرآوری مواد غذایی و کارخانه‌های صنعتی نیز برای تامین انرژی ابزارها و ماشین آلات سنگین در امتداد خطوط مونتاژ و تولید، به کمپرسورهای باد دو مرحله‌ای متکی هستند.

انواع منبع تغذیه‌ی کمپرسور هوا

کمپرسورهای هوا معمولا از برق یا از گاز استفاده می‌کنند. هنگام تصمیم گیری در مورد منبع تغذیه کمپرسور هوا چند مهم را باید در نظر بگیرید:

۱- قدرت الکتریکی

اگر قصد دارید از کمپرسور باد در محیط داخلی استفاده کنید، کمپرسورهای هوایی که از برق استفاده می‌کنند ایده آل هستند، زیرا به مکانی برای تخلیه‌ی اگزوز نیاز ندارند. کمپرسورهای کوچک با انرژی الکتریکی معمولا از ولتاژهای خانگی معمولی بین 110 تا 120 ولت استفاده ‌می‌کنند. کمپرسور هوا با موتور 2 اسب بخار یا بیشتر معمولا به خروجی 220 تا 240 ولت نیاز دارد. اگرچه کمپرسورهای برقی پدر بسیاری از کاربردهای کوچک ایده‌آل هستند، اما ارزان نیستند. آن‌ها می‌توانند در هر منطقه‌ی خشک و ایمن با منبع تغذیه‌ی مطمئن کار کنند اگرچه قدرت‌شان اغلب محدود است.

۲- قدرت گاز و بنزین

کمپرسورهای باد مجهز به گاز و بنزین به دلیل اگزوزهایی که تخلیه می‌شوند و همچنین قابل حمل بودن‌شان در مصارف خارجی بسیار مناسب‌تر هستند. کمپرسورهای مجهز به سوخت، اغلب موتورهای بزرگ‌تری نسبت به کمپرسورهای الکتریکی دارند و تا زمانی که بنزین داشته باشید، هرگز مجبور نخواهید شد که به دنبال خروجی بگردید که بتوانید کمپرسور بنزینی خود را به آن وصل کنید.

یکی دیگر از مزایای استفاده از کمپرسورهای هوا با سوخت این است که آن‌ها طیف گسترده ای از اشکال، اندازه‌ها و حجم مخزن را ارائه می‌دهند. اگر قصد استفاده از ژنراتور مجهز به گاز را دارید، به ویژگی‌هایی مانند مخازن با ظرفیت بالا، دستگیره‌ها، چرخ‌ها و سوپاپ‌ها، توجه کنید.

پمپ باد دست دوم

سایر فاکتورهایی که هنگام انتخاب کمپرسور هوا باید در نظر گرفت

 برای اطلاع از نحوه‌ی انتخاب کمپرسور هوا،این عوامل را نیز در نظر بگیرید: 

۱- کمپرسور هوا را کجا باید قرار دهید؟

انتخاب مکان مناسب برای کمپرسور باد بسیار مهم است، زیرا اندازه‌ی نامناسب بسیاری از کمپرسورهای هوای صنعتی حرکت آن‌ها را دشوار می‌کند. اگر کمپرسور هوا دسته و چرخ ندارد، باید آن را در مکانی قرار دهید که بتواند به شکل دائمی از آن استفاده شود. اگر کمپرسور شما به شکل قابل حمل طراحی شده باشد، در تصمیم گیری در مورد محل قرارگیری و زمان جابه‌جایی آن گزینه‌های بیشتری خواهید داشت.

مهمترین نکته در مورد محل قرارگیری کمپرسور هوا نوع منبع مصرفی آن است. به طور کلی یک کمپرسور هوا با سوخت را در خارج از محیط مسقف قرار دهید تا بتواند دوده اگزوز خود را به یک قسمت باز تخلیه کند. اگر به پریز برق دسترسی داشته باشید، می‌توانید از کمپرسور برقی نیز در فضای باز استفاده کنید.

۲- به چه میزان هوا نیاز دارید؟

برای راه اندازی ابزارهای هوا به چه اندازه کمپرسور هوا نیاز دارید؟ ظرفیت مخزن مورد نیاز برای کمپرسور باد به حجم هوایی که استفاده می‌کنید بستگی دارد. اگر برنامه‌های شما به psi بالایی نیاز دارند، بهتر است یک کمپرسور با مخزن بزرگ‌تر تهیه کنید، حتی اگر این به معنای هزینه‌ی بالاتر و کمپرسور دست و پا گیرتر برای جابه‌جایی باشد.

از طرف دیگر، مخازن بزرگ‌تر به طور معمول هوای فشرده را کوتاه اما قدرتمند تولید می‌کنند، در حالی که کمپرسورهای دارای مخازن کوچک‌تر امکان جریان مداوم هوای تحت فشار را فراهم می‌کنند. بنابراین کمپرسورهای با مخازن کوچک‌تر اغلب گزینه‌های ایده‌آلی برای کاربردهایی مانند خطوط تولید هستند؛ جایی که کار باید سریع و بدون وقفه هوای فشرده تولید کنند. همچنین حمل و نقل آن‌ها مقرون به صرفه‌تر و راحت‌تر است.

۳- صنعت خود را در نظر بگیرید

انتخاب کمپرسور باد مناسب برای هر صنعت ضروری است. استفاده از کمپرسور سبک برای بلند کردن قطعات سنگین در یک فروشگاه اتومبیل یا کمپرسور عظیم الجثه و نیرومند برای تامین نیروی یک دریل در مغازه‌ی نجاری کوچک منطقی نیست. هنگام انتخاب کمپرسور هوا، cfm ، اسب بخار و psi مورد نیاز ابزار و ماشین آلات خود را در نظر داشته باشید.

4/5 - (2 امتیاز)
2 نظر برای "خرید کمپرسور باد جدید یا دست دوم؟مزایا و معایب" ارسال شده.
  1. خلیل روزبه گفت:

    حرف نداری

  2. مشکاتی گفت:

    با سلام من میخوام کمپرسور دست دوم بخرم اما جایی رو نمیشناسم که مطمئن باشه. به جز سایت هایی مثل دیوار آیا مرکز خاصی وجود داره که بورس کمپرسور یا کمپرسور دست دوم باشه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.