به وب سایت ویکی کمپرسور،مرجع تخصصی معرفی انواع کمپرسور باد در ایران خوش آمدید

051-38518529

معرفی انواع کمپرسور باد و خصوصیات هر یک از آن ها

معرفی انواع کمپرسور باد
Rate this post

معرفی انواع کمپرسور باد ارزان و خصوصیات مربوط به هر یک از آن ها

یک کمپرسور می تواند با توجه به تغییرات سرعت باد، توانایی لازم را برای تولید انرژی به دست آورد. البته این عملکرد در کمپرسورهای مختلف متفاوت می باشد. ایده ذخیره سازی هوای فشرده و استفاده از آن در صورت لزوم ایده جدیدی نیست. در واقع این ایده به مدت چند دهه مورد توجه محققان قرار گرفته است. کمپرسور باد از جمله ادوات و تجهیزاتی است که در راستای همین اهداف شکل گرفته است. در چنین حالتی هوا با بار مثبت و به شکل فشرده ذخیره می گردد.در این مقاله به معرفی انواع کمپرسور باد خواهیم پرداخت.


معرفی کمپرسور باد  بر حسب شکل و ساختار

کمپرسور باد برای فشرده سازی هوا مورد توجه قرار می گیرد. در واقع این دستگاه برای رسیدن به این هدف طراحی شده که انرژی جنبشی باد را به شکل یک انرژی بالقوه و تحت فشار در آورد. این موضوع در کمپرسورهای مرکزی با ظرفیت بیشتر به اجرا در می آید.کمپرسور باد با فشرده کردن هوا داخل مخزن،فشار هوا را افزایش میدهد. در حال حاضر نمونه های مختلفی از پمپ باد در بازار وجود دارد.

کمپرسور پنکیکی

گروهی از کمپرسورها را با نام کمپرسورهای پنکیکی می شناسند. این گروه کمپرسوری با قیمت کم و حجم پایین عرضه می گردند. چنین محصولاتی به شرایط مراقبتی زیادی احتیاج ندارند و نیازی به روغن کاری مداوم نیز ندارند. استفاده از آن ها بسیار راحت می باشد. وزن آن ها به کمتر از 15 کیلوگرم می رسد. ظرفیت در نظر گرفته شده برای این نوع کمپرسور باد ارزان برابر با یک تا 6 گالن می باشد. از این محصولات برای راه اندازی کار در پروژه‌های کوچک استفاده می شود. این محصولات معمولا با تولید صدای بالایی همراه می باشند.

کمپرسور استوانه

کمپرسور باد ایستاده

نمونه دیگر از کمپرسور باد ارزان ،از نوع استوانه ای میباشد. این کمپرسورها نیز بسیار شبیه به نمونه کمپرسورهای پنکیکی هستند. در واقع این شما هستید که با توجه به نیاز خود هر کدام از این کمپرسورها را انتخاب خواهید کرد.

روغن کاری برای کمپرسورهای استوانه ای نیز نیاز نمی باشد(البته نمونه های روغنی هم وجود دارد) اما باید به این نکته توجه داشته باشید که صدای تولیدی این محصولات نسبت به نمونه پنکیکی بالاتر می باشد.

کمپرسور دو مخزنی

پمپ باد دو مخزنه

نمونه دیگر از کمپرسور باد ارزان به شکل دو مخزنی می باشد. حمل و انتقال این کمپرسورها از کارهای سخت و عذاب آور می باشد. ظرفیت کاری این کمپرسور ارزان به دلیل دو مخزنه بودن بالاست اما این موضوع جا به جایی آن را با مشکل مواجه خواهد کرد.

از این کمپرسور باد نمی توان برای اجرای پروژه های بزرگ استفاده کرد. معمولا 2 عدد مخزن 10 لیتری برای این کمپرسور ها استفاده میشود که قابلیت جابه جایی هم داشته باشد.

محصولات دیگری نیز از کمپرسور باد به شکل تک موتوره تولید می شوند. این محصولات به راحتی قابل حمل هستند و به شکل حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرند. برای جا به جایی شما را با مشکل مواجه نخواهند کرد. چون از ابعاد مناسبی برخوردار هستند.

کمپرسور ثابت

کمپرسور باد اسکرو

نمونه دیگر از کمپرسور باد نیز به شکل ثابت مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع کمپرسورها غیر قابل حمل هستند. چون وزن زیادی دارند. بنابراین زمانی که در یک مکان مستقر شدند، حمل و جا به جایی آن ها سخت و پیچیده می باشد. برای این نوع کمپرسور یک مکان مشخص در نظر گرفته می شود که دیگر نیازی به جا به جایی های بعدی نمی باشد. برای مثال میتوان به کمپرسور های اسکرو صنعتی اشاره کرد.

کمپرسور پیچ دوار

نکات مهم در خرید کمپرسور باد

برای اینکه در خرید کمپرسور  موفق شوید، باید نکات مهمی را مورد توجه قرار دهید.

برای انتخاب کمپرسور باد, هدف خود را از به کار بستن این کمپرسور به یاد آورید. نوع کمپرسور با توجه به هدف و نیت شما از خرید مشخص می شود. در واقع در بعضی از موارد شما باید از نمونه کمپرسورهای تک موتور و قابل حمل کمک بگیرید. گاهی نیز نیاز به بهره مندی از کمپرسورهای ثابت و سنگین دارید. زمانی که حجم کار پروژه بالاست، باید از کمپرسورهایی با ظرفیت بالا بهره مند شوید.

کمپرسور باد پیستونی

منبع تغذیه در کمپرسور باد

هرکمپرسور باد  با توجه به منبع تغذیه ای که دارد روشن میشود. برای راه اندازی کمپرسورها از 2 منبع استفاده می شود. یک منبع مربوط به نیروی الکتریکی و منبع دوم نیز منشأ بنزینی یا دیزلی دارد. بهره مندی از منبع تغذیه ها با توجه به نوع مصرف و نیاز کار شما تشخیص داده می شود.

در رابطه با ظرفیت کمپرسور باد  نیز باید اطلاعات جامع و کاملی داشته باشید. در واقع شما باید بدانید که پروژه و کار شما کدام یک از ظرفیت های کمپرسور را نیاز دارد. اگر پروژه کاری شما پیچیده و سنگین است، باید از ظرفیت بالا برای راه اندازی دستگاه کمک بگیرید.

برای خارج شدن هوای فشرده از این کمپرسورها نیز قاعده و قانون خاصی وجود دارد. در واقع این شما هستید با توجه به هدف خود از به کارگیری پمپ باد ارزان، میزان خروجی باد فشرده از آن را تشخیص می دهید. شاخص این خروجی در دقیقه و بر مبنای لیتر تعریف می گردد. بنابراین قبل از خرید پمپ باد  باید بدانید که به چند لیتر هوای فشرده شده نیاز دارید.

خروجی های هوا در کمپرسور

خروجی هوای کمپرسور باد

خروجی های هوا در کمپرسور باد می توانند یک یا چند عدد باشند. البته زمانی که این خروجی تنها به یک عدد ختم می شود، شما می توانید از یک شلنگ برای افزایش برد باد استفاده کنید. این موضوع نیز به نظر و هدف شما از خرید پمپ باد مربوط میشود.اگر نیاز به خروجی هوای بیشتری داشتید میتوانید با نصب کردن اتصالات ،تعداد خروجی هوا را افزایش دهید.

ساختار کمپرسور باد ارزان

برای خرید این محصولات پارامترهای مهم دیگری نیز مد نظر قرار گرفته می شود. به عنوان مثال شما باید قبل از خرید از تجهیزات فنی کمپرسور باد اطلاعات کامل و جامعی داشته باشید. بخشی از این کمپرسورها در نمونه های روغنی و برخی دیگر بدون روغن کار می کنند. فشارسنج، ویژگی های موتور کمپرسور و نوع آن، طول و اندازه شلنگ، جنس کلید قطع کن،حجم مخزن و ضخامت ورق آن و … از دیگر عناصری است که در زمان خرید کمپرسور هوا مورد توجه قرار می گیرد.

شما به عنوان فردی که قرار است از کمپرسور باد استفاده کنید، تمایل دارید از نمونه با کیفیت این محصولات با قیمت مناسب بهره مند شوید. به عنوان مثال اگر از نمونه کمپرسورهای پرتابل برای کار استفاده می کنید، این کمپرسورها باید به شکل ایمن و مستحکم تولید شده باشند. در واقع باید امکان جا به جایی و حمل این کمپرسورها به آسانی انجام شود. راه اندازی و بهره مندی از آن ها نیز به سرعت انجام می گیرد. تمام این ویژگی ها به عنوان امتیازی برای پمپ باد در نظر گرفته می شود. قبل از اینکه انواع کمپرسور را شناسایی کنید، ابتدا باید اطلاعات کافی در مورد عوامل موثر بر قیمت کمپرسور را مد نظر داشته باشید.

کمپرسور هوا به عنوان لوازم ضروری و مهم در ساختمان و … دیده می شود. هر کدام از کمپرسورها با ویژگی های خاصی قابل شناسایی می باشد و از مزایا و معایب منحصر به فردی نیز برخوردار هستند.

طبقه بندی کمپرسور بر مبنای مکانیسم داخلی

کمپرسور هوا بر مبنای مکانیسم های داخلی طبقه بندی می گردند. اگر چه کمپرسورها نمونه های مختلفی دارند اما چهار نمونه از آن ها بسیار رایج تر از مابقی می باشد.

طبقه بندی کمپرسور باد ارزان

  • کمپرسور پیچ دوار
  • کمپرسور هوا برگشت پذیر
  • کمپرسور محوری
  • کمپرسور گریز از مرکز

کمپرسورهای جابجایی مثبت

کمپرسورهای جابجایی مثبت مجموعه زیادی از کمپرسورها را در خود جای می دهد. این کمپرسورها نیروی تولید خود را با جا به جایی هوا ایجاد می کنند. اصل تولید در تمام این کمپرسورها یکی می باشد. هر چند که مکانیسم های داخلی این کمپرسور ها  در نمونه های مختلف متفاوت می باشد. در نهایت هوا به آرامی داخل مخزن فشرده می گردد تا میزان انرژی بالقوه و فشار هوا افزایش یابد.

کمپرسورهای پیچ دوار

کارکرد کمپرسور پیچ دوار نیز از طریق 2 روتور درونی فراهم می گردد. از این کمپرسور باد در محیط های کارخانه ای بزرگ استفاده می شود. یکی از انواع پر استفاده از این مدل کمپرسور اسکرو نام دارد.

کمپرسور پیچ دوار از نمونه کمپرسورهای رایج جابه جایی مثبت می باشد. در این کمپرسورها سیستم خنک کننده داخلی دیده می شود و نیاز به مراقبت از کمپرسور چندان احساس نمی شود.

کمپرسور پیچ دوار از نمونه دستگاه های سایز بزرگ می باشند که می توانند به صورت بدون روغن یا با روغن کار نمایند.

این روتورهای درونی در کمپرسور پیچ دوار 2 عدد هستند و در زاویه مخالف یکدیگر به چرخش در می آیند. این چرخش سبب تولید انرژی می شود. هوا بین روتورهای چرخنده دستگاه گیر می افتد و فشار درون محفظه بالا خواهد رفت. سیستم خنک کننده درونی این دستگاه باعث خنک شدن قطعات اصلی میشود،در نتیجه عمر مفید دستگاه افزایش پیدا می کند. قدرت این دستگاه بین 15 تا 350 اسب بخار قرار می باشد.

کمپرسورهای برگشتی

کمپرسورهای برگشتی به وسیله پیستونی داخل سیلندر کار می کنند. این کمپرسورها برای مکان های کوچک مورد استفاده قرار می گیرند. این کمپرسور هوا قابلیت استفاده مداوم ندارد. کمپرسورهای رفت و برگشتی نیز جزء کمپرسورهای جابجایی مثبت دسته بندی می گردد. این دستگاه برای پروژه های مسکونی و گاراژها کارایی دارد. در این کمپرسور از قطعات متحرک بیشتری نسبت به کمپرسور پیچ دوار استفاده شده است. این قطعات برای روانکاری نیاز به روغن کاری دارند.

پیستون درون این سیلندر برای فشرده سازی هوا مورد استفاده قرار می گیرد. این کمپرسورها دارای انواع مختلفی هتند،از جمله مدل های تک مرحله ای و مدل های چند مرحله ای، این موضوع می تواند بر روی تولید فشار آن نیز موثر باشد.

کمپرسورهای چند مرحله ای برای زمانی که نیاز به نیروی بیشتر داشته باشیم، مورد استفاده قرار می گیرند. نمونه کمپرسورهای تک مرحله ای نیز برای اجرای پروژه های کوچک مانند فلزکاری و نجاری مورد توجه می باشد.

کمپرسورهای چند مرحله ای دارای قدرت زیاد برای اجرای پروژه های سنگین مانند مراقبت و مونتاژ اتومات می باشند. قدرت این کمپرسور باد برابر با 30 اسب بخار ویا بیشتر می باشد.معمولا از این مدل ها میشود به صورت دایمی استفاده کرد.

کمپرسورهای دینامیکی

تیغه های دوار جزء ساختار این کمپرسور باد می باشند. از این کمپرسور برای اجرای پروژه هایی با مقیاس بزرگ استفاده می شود.

این کمپرسور بر مبنای دینامیک فعال می باشد و به همین خاطر نیز نام دینامیکی را بر روی آن گذاشته اند. در فرآیند این کمپرسور، هوا با چرخش سریع پره های کمپرسور، وارد آن می شود. در ادامه این هوا برای ایجاد فشار محدود می گردد و نیرو تولید می کند. ابتدا این انرژی به شکل جنبشی اما در نهایت به شکل ثابت در دستگاه ذخیره خواهد شد.

کمپرسورهای محوری

این کمپرسورها قابلیت و توانایی بسیار زیادی دارند اما قیمت بیشتری را به خود اختصاص می دهند. از این کمپرسورها برای هواپیما و کشتی ها استفاده می شود. در واقع این کمپرسورها برای موتورهای پرسرعت کارایی دارند.

این کمپرسور برای پروژه های ساختمانی توصیه نمی شود. چون آن ها از راندمان و کارایی بالایی برخوردار می باشند. قدرت آن ها با هزاران اسب بخار برابری می کند. به همین خاطر برای تحقیقات هوا و فضا مورد استفاده می باشد.

کمپرسورهای گریز از مرکز

کمپرسورهای سانتریفیوژ یا گریز از مرکز برای کارکرد در مقیاس بزرگ تولید می شوند. این دستگاه می تواند انرژی زیادی برای کارخانه تولید نماید.در این کمپرسور, انرژی بالقوه تولید می شود. این انرژی با وارد کردن هوای ورودی و خنک سازی آن به وجود می آید. البته جریان ورودی هوا به وسیله دیفیوزر آهسته و کند می گردد. این کمپرسور می تواند انرژی زیادی برای یک دستگاه کوچک فراهم نماید. این موضوع به دلیل فشرده سازی چند فاز کمپرسور باد گریز از مرکز می باشد.کمپرسور باد گریز از مرکز نسبت به کمپرسورهای برگشتی و پیچ دوار کمتر نیاز به تعمیر پیدا می کنند. برخی از این کمپرسورهای گریز از مرکز بدون روغن کار می کنند. محل استفاده از آن ها می تواند مراکز تولید فولاد یا کارخانه های شیمیایی باشد. قدرت تولیدی این کمپرسورها برابر با 1000 اسب بخار می باشد.سرعت متغیر، روغنی یا بدون روغن، قابلیت حمل ،حجم مخزن،نوع سوخت،حداکثر فشار تولیدی،دائم کار بودن ،دسترسی به قطعات یدکی و پشتیبانی از پارامترهایی است که برای خرید کمپرسور مد نظر قرار می گیرد

Rate this post
3 نظر برای "معرفی انواع کمپرسور باد و خصوصیات هر یک از آن ها" ارسال شده.
  1. ناصر کلانتری گفت:

    میتونم شماره شما رو داشته باشم؟ 😍😍😍

  2. علی اصغر رهنما گفت:

    چقد خوبین شما 😍😍😍

  3. حسن خوش نیت گفت:

    لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.