به وب سایت ویکی کمپرسور،مرجع تخصصی معرفی انواع کمپرسور باد در ایران خوش آمدید

051-38518529

کمپرسور باد یا پمپ باد چیست و چه کاربردهایی دارد؟

کمپرسور باد
5/5 - (1 امتیاز)

پمپ باد ، کمپرسور هوا و پمپ هوا نام‌های دیگری برای کمپرسور باد هستند. کمپرسورهای باد کارهای مختلفی را در دنیای امروزی برعهده دارند و در منازل و صنایع نقش عمده‌ای را ایفا می‌کنند. برای اینکه شما عزیزان بیش‌تر با کمپرسور باد آشنا شوید ویکی کمپرسور قصد دارد توضیحات کاملی از این محصول را به شما ارائه کند پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

کمپرسور باد چیست؟

به زبان ساده باید گفت به هر وسیله‌ای که بتواند هوا را در خود ذخیره و فشرده کند پمپ باد می‌گویند. این وسیله متداول ترین دستگاهی است که می‌توان هم در خانه و هم در محیط کار آن را پیدا کرد. از کمپرسورهای باد استفاده‌های مختلفی می شود و هر کدام در صنعتی به کار می روند.

وسایل بسیار زیادی هستند که به نوعی پمپ باد محسوب می شوند مانند لاستیک ماشین که هوا را در خود ذخیره و فشرده می‌کند. نزدیک‌ترین پمپ بادی که می‌توان به آن اشاره کرد شش انسان است که در بدن مانند کمپرسور باد عمل می‌کند. شش ها هوا را وارد بدن می‌کنند و به صورت فشرده خارج خواهند کرد.

اهمیت هوای فشرده

برای اینکه درک درستی از هوای فشرده داشته باشیم بهتر است اول مروری بر فیزیک این هوا داشته باشیم. هوای فشرده صرفا هوائی است که به هوا و فضائی کوچک‌تر تبدیل شده است. زمانی که این اتفاق می‌افتد، مولکول‌های آن شتاب گرفته و در اصطلاح، انرژی جنبشی به وجود می‌آید. از این انرژی جنبشی می‌توان بلافاصله استفاده کرد و یا آن را ذخیره نموده و بعدا به کار گرفت.

یکی از علت‌ هایی که هوای فشرده بسیار ضروری است تطبیق پذیری آن می‌باشد. باید به شما این گونه بگوئیم که تقریبا هر صنعتی به شیوه‌ای نیاز به هوای فشرده دارد. کارخانه‌های تولیدی، خودروها، کشتی ها، قطارها، بیمارستان‌ ها، صنایع کشاورزی و منازل هر کدام به شکلی از این انرژی استفاده می‌کنند.

انواع کمپرسور باد

با کاربردهای بسیار مختلفی که کمپرسور باد دارد پس کاملا منطقی است که انواع مختلفی از این کمپرسور باد در بازار وجود داشته باشد. قطعا کمپرسور کوچکی که در دریل دندانپزشکی استفاده می‌شود نمی‌تواند همان کمپرسوری باشد که، تمام کارخانه تولیدی را در یک صنعت فعال نگه می‌دارد.
پمپ بادها انواع و اقسام مختلفی دارند که مهمترین آن‌ ها موارد زیر می‌باشد. در ادامه توضیحات لازم در ارتباط با آنها را برای شما عزیزان ذکر خواهیم کرد.

کمپرسور باد سیلندری یا کوبله
1. کمپرسور‌ باد سیلندری یا کوبله‌ای :

کمپرسور های سیلندری یا کوبله‌ ای از نوع روغنی می‌باشد. این دستگاه ها صدا و لرزش زیادی را در حین انجام کار تولید می‌کنند. حجم مخزن این نوع از کمپرسور ها 24،50،80،100 لیتر است. معروفترین نوع کمپرسور های سیلندری 24و 50 لیتری هستند که در بازار بیشترین عرضه و تقاضا را دارند.

روغنی که این کمپرسور ها استفاده می‌کنند باید هر6 ماه تعویض شود. روغن کمپرسور های سیلندری یا کوبله‌ ای روغن خاصی نیستند و میتوان از روغن‌ های VDL68 که روغن مخصوص همین کمپرسور ها می‌باشد نیز استفاده کرد.
بر روی سیلندر این کمپرسور ها نمایشگری جهت مشخص شدن حجم روغن دستگاه تعبیه شده است. فشار کمپرسور های سیلندری 8 میباشد و موتور های 3،2.5،2 اسب بخار دارند و برای مناطق مسکونی به دلیل صدای زیاد مناسب نیستند.

کمپرسور باد پیستونی
2. کمپرسور باد پیستونی یا تسمه‌ای :

این نوع از کمپرسور باد نیز روغنی هستند و دارای قدرت بسیار زیادی می‌باشند. برای فعالیت‌های زیاد استفاده از کمپرسورهای پیستونی بهترین انتخاب است زیرا می‌توانند 2 الی 3 ساعت کار کنند. کمپرسور پیستونی را می‌توان در ردیف کمپرسورهای صنعتی قرار داد.
حداقل حجم مخزن این کمپرسور ها 150 لیتر است. بهترین مکانی که می‌توان از آن‌ها استفاده نمود کارگاه‌ها و کارخانه‌ها است زیرا تولید صدای بالایی دارند و برای منازل و مکان‌هایی که نیازمند سکوت هستند مناسب نمی باشند.
از معایب این کمپرسور روغنی بودن آن است که باید هر 6 ماه روغن آن تخلیه و تعویض شود. البته گاهی روغن آن هم کم شده که باید سریع به آن اضافه گردد زیرا در غیر این صورت دچار گیرپاژ خواهد شد.

کمپرسور باد یخچالی
3. کمپرسور باد یخچالی :

کمپرسور های یخچالی و یا هرمتیک کمپرسور‌ هایی هستند که با استفاده از موتور های یخچال و فریزر و کولر گازی تولید میشوند. این کمپرسور ها نیاز به روغن دارند و هر 6 ماه باید روغن آنها عوض شود. تنها روغنی که می‌تواند برای این نوع کمپرسور ها استفاده شود فقط روغن برودتی است. در صورتی که از روغن‌ های دیگری استفاده شود موتور دچار مشکل خواهد شد. کمپرسور های یخچالی فاقد صدا هستند و حجم مخزن آنها از 10 لیتر تا 250 لیتر متغیر است.

حجم مخزن کمپرسور های باد یخچالی اگر تا 250 باشد با موتور های تک فاز تولید می‌شوند. البته اگر 250 به بالا را مشتری درخواست دهد باید با موتورهای 3 فاز تولید شوند. این نوع کمپرسور‌ ها به خاطر اینکه تولید صدا ندارند مورد مناسبی برای استفاده در مناطق مسکونی و بیمارستان‌ها هستند.
به طور متداول حجم مخزن 10 تا 30 لیتر را باید در دسته کمپرسور های خانگی قرار دارد. این کمپرسورها برای باد کردن لاستیک و باد گیری قسمت‌هایی از منزل، تعمیرات موبایل و کامپیوتر، میخکوب و .. مورد استفاده قرار میگیرند. 40 تا 100 لیتر آن کمپرسور های نیمه صنعتی هستند و موتور های با قدرت 4/3 اسب تا 2 اسب بر روی این کمپرسور های نصب میشود.

جک‌ های پنوماتیک، رنگ زدن، یونیت‌ های دندان پزشکی، کارهای نجاری ..از این نوع استفاده میگردد. 100 تا 250 لیتر را باید در دسته ی صنعتی قرار داد. قدرت موتور آن‌ها 2 تا 3 اسب بخار است و معمولا در مخزن 250 لیتر، 2 موتور 2.5 اسب تعبیه میشود.
کمپرسور باد یخچالی به دلیل اینکه RPM یا همان دور در دقیقه بالایی دارند و تا 3000 هزار دور در دقیقه می‌چرخند امکان تولید هوای فشرده بیشتر از 8 بار را دارند. این امر به وسیله تغییر بعضی قطعات صورت می‌گیرد.

این تغییرات تنها توسط شرکت ایران پمپ به وجود می‌آید و تکنسین‌ های آن با مهارت خاصی می‌توانند این فشار را در دستگاه به وجود آوردند.
از معایبی که میتوان برای این کمپرسور ها ذکر کرد این است که نمی‌توانند به صورت دائم کار کنند و به ازای هر 30 تا 45 دقیقه کاری که انجام می‌ دهد باید حدود 15 دقیقه استراحت داشته باشد تا موتور آن خنک شود.

کمپرسور باد اویل فری
4. کمپرسور باد  خشک یا Oil Free :

پیشرفته‌ ترین نوع کمپرسور های موجود در بازار کمپرسور های Oil Free هستند. این مدل کمپرسور نیازی به روغن ندارد و هیچ صدایی را هم تولید نمی‌کند. از این دسته کمپرسور به نام سایلنت نیز یاد می‌شود. کمپرسورهای Oil Free کاملا خشک هستند و نیازی به روغن ندارند و به وسیله هوا خنک می‌شوند.

از 10 تا 2000 لیتر حجم مخزن دارند و فشار باد آن‌ها تا 8 بار است. دسته بندی این مدل کمپرسور هم مانند کمپرسور های یخچالی است و بیشتر آن‌ها در دسته صنعتی قرار گرفته‌ اند. جنس درجه 1 این محصولات طول عمر بالائی دارند. کمپرسور Oil Free نیاز به شرایط نگهداری ویژه‌ ای ندارد و به راحتی میتوان از آنها استفاده و نگهداری کرد.

کمپرسور اسکرو
5. کمپرسور های اسکرو :

کمپرسور های اسکرو کلا در گروه کمپرسور های صنعتی قرار دارند. این کمپرسورها در دو نوع روغنی و غیر روغنی تولید می‌شوند. نوع بدون روغن این دستگاه به خاطر قیمت بالائی که دارد کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. ویژگی بارز و مهمی که این کمپرسور ها دارند این است که می‌توانند به صورت دائم کار کنند و فشار باد ثابتی را تولید نمایند.

به طوری که اگر فشار بار آن را بر روی 6 تنظیم کنید در طول 24 ساعت بدون تغییر، آن را به اپراتور و مصرف کننده ارائه خواهد داد. از کمپرسور های اسکرو در کارخانه‌ ها و کارگاه‌ های تولیدی بزرگ استفاده میشود. از معایب این کمپرسور میتوان به قیمت و حجم آن‌ ها اشاره کرد. قیمت کمپرسور های اسکرو نسبت به دیگر کمپرسور ها بالا‌تر است، و همچنین حجم خیلی زیادی دارند و فضای بسیاری را اشغال می‌ کنند.

راهنمای خرید کمپرسور باد

در هنگام خرید کمپرسور باد به چه نکاتی اهمیت دهیم؟

همان طور که به صورت کامل توضیح دادیم کمپرسور باد دارای انواع مختلفی هستند و هر کدام برای کاری ساخته شده‌اند. پس زمانی که قصد خرید آن‌ها را داریم باید موارد زیر را در نظر بگیریم.
 نوع برق مصرفی بسیار مهم است.اگر برای کار صنعتی کمپرسور نیاز دارید باید کمپرسور 3 فاز تهیه کنید.در غیر اینصورت میتوانید از کمپرسور تکفاز استفاده نمایید.همچنین فیوز روی کنتور را مشاهده کنید و در صورت نیاز به 25 آمپر تغییر دهید.

 جریان حجمی هوا را مورد بررسی قرار دهید. باید قبل از خرید در نظر بگیرید که به چه مقدار حجم هوائی نیاز دارید و بر اساس نیاز خود اقدام به خرید کنید.

 به ابعاد کمپرسور دقت کنید. برخی کمپرسورها مانند اسکرو نیاز به فضای زیادی دارند و مکان وسیعی را باید برایش در نظر گرفت. پس ابعاد دستگاه را بررسی کرده و با مکان قرار گیری آن وفق دهید.

 کیفیت آب و هوا را بسنجید. اهمیت این مسئله به دلیل آن بوده که اگر قرار است کمپرسور در هوای سرد به کار بپردازد بهتر است که از کمپرسورهای بدون روغن استفاده شود. زیرا در هوای سرد روغن سفت می شود و کار با آن بسیار دشوار است.

 در نظر داشته باشید که کمپرسور را برای چه کاری می‌خواهید. هر کمپرسوری برای کاری ساخته شده است. اگر نمی‌دانید کدام مورد را خریداری کنید با مشاوران ایران پمپ تماس بگیرید تا بهترین نوع کمپرسور را که به کار شما می‌آید را معرفی کنند.

 مکانی که قرار است کمپرسور در آن به کار گیری شود اگر نیاز به آرامش دارد باید از کمپرسورهای بی‌صدا استفاده شود.

 روغنی بودن یا نبودن دستگاه بسیار مهم است زیرا برای برخی از مشاغل مانند پزشکی کمپرسور روغنی اصلا مناسب نیست زیرا به بهداشت محیط آسیب می زند و باید حتما از نوع بدون روغن آن استفاده شود.

 از حجم مخزن نباید ساده گذشت. حجم مخزن باید بتواند نیاز کاربر را پاسخگو باشد.

چگونه از کمپرسور باد نگهداری کنیم؟

برای این که کمپرسور باد را به درستی نگهداری کنیم باید دقت داشته باشیم که اگر کمپرسور باد ما از نوع روغنی است باید حتما بین 3 تا 6 ماه روغن آن‌ها تعویض شود. این مدت زمان بستگی به نوع کار ما با دستگاه دارد. هر چه از دستگاه بیش‌تر استفاده کنیم باید روغن آن هم زودتر عوض شود.
اگر به تعویض روغن دستگاه بی اهمیت باشیم کمپرسور هوا دچار گیری پاژ میشود و قطعات آن قفل خواهد شد. زیرا روان کننده‌ ای میان قطعات وجود ندارد که بتواند دستگاه به خوبی کار خود را ادامه دهد.

مخزن تمام کمپرسور ها باید هر 2 تا 3 هفته تخلیه شود. زیرا هوای فشرده باعث میشود قطرات آب به وجود آیند و اگر تخلیه صورت نگیرد مخزن دچار پوسیدگی و سوراخ شدن خواهد شد. در صورتی که این موارد رعایت نشود خسارت زیادی به بار خواهد آمد و شما باید هزینه‌ های زیادی جهت تعمیر کمپرسور هوای خود انجام دهید.

کمپرسور باد را هیچ‌وقت به صورت غیرمستقیم به برق وصل نکنید و برای متصل کردن آن به برق از کابلی استفاده کنید که مستقیم از کنتور کشیده اید استفاده کنید. فیلتر ورودی کمپرسور را فراموش نکنید این قطعه را به صورت مرتب بین 3 تا 6 ماه تعویض کنید. و یا این‌که می‌توانید ابر داخلی فیلتر را بشویید.

مکان نگهداری کمپرسور باد

کمپرسور باد را بهتر است در مکانی سر پوشیده قرار دهید زیرا در هوای بارانی و برفی اگر قطرات آب آن‌ها بر روی موتور دستگاه ریخته شود، یقینا دستگاه می‌سوزد و از کار خواهد افتاد.
سطحی که کمپرسور را می‌خواهید قرار دهید یک سطح صاف باشد.

اگر کمپرسور روغنی باشد و سطح استفاده شده شیب دار باشد روغن در گوشه‌ای جمع شده و در کار موتور اختلال پیش می‌آید. همچنین اگر کمپرسور باد شما بدون روغن باشد و در سطح نا‌هموار قرار گیرد صدای موتور زیاد شده و اختلالاتی در آن به وجود خواهد آمد.

مکانی که می‌خواهید کمپرسور را قرار دهید حتما هوا در آن جریان داشته باشد. اگر دستگاه در مکانی قرار گیرد که بسته باشد و هوایی رد و بدل نشود موتور زود داغ می‌شود و قطعا طول عمر آن کاهش خواهد یافت. در صورتی که قرار است آن را در مکانی بسته بگذارید باید از یک فن قوی در کنار آن استفاده کنید.

قطعات اصلی کمپرسور هوا

اطلاع از قطعات کمپرسور برای خرید و نگهداری از آن بسیار امر مهمی است. انتخاب مناسب کمپرسور هوا موجب عملکرد بهینه دستگاه خواهد شد. قطعات اصلی کمپرسور هوا شامل: موتور، فیلترها، سرسیلندرها، مخزن ذخیره سازی،سوئیچ فشار، گیج، شیر خروجی باد و سوپاپ اطمینان است.

• موتور: موتور موجب می‌شود فرآیند فشرده سازی هوا به خوبی شکل بگیرد.

• مخزن ذخیره: این مخزن هوای فشرده را در خود نگه می‌دارد.

• فیلتر: فیلترهای ورودی، آلاینده‌هایی را که می‌توانند فرآیند فشرده سازی هوا را با اختلال مواجه کنند فیلتر کرده و مانع ورود آن‌ها می‌شود.

• سوئیچ فشار: زمانی‌که هوای فشرده به حد مجازی که از قبل تعیین شده است می‌رسد سوئیچ فشار، موتور را خاموش می‌کند و با کاهش فشار فعال می‌شود.

• گیج: برای این که فشار داخلی مخزن مورد بررسی قرار گیرد، از گیج استفاده می‌شود.

• سوپاپ اطمینان: اگر سوئیچ فشار دچار اختلال شود و به درستی کار نکند سوپاپ اطمینان به کمک آن می‌آید و اگر هوای مخزن در داخل موتور افزایش پیدا کند، هوای اضافه داخل مخزن را خارج خواهد کرد.

• شیر خروجی باد: خارج شدن هوای مخزن از طریق باز و بسته کردن شیر خروجی صورت می‌گیرد.

کمپرسور هوای خوب چه مشخصاتی دارد؟

هر پمپ بادی ویژگی خاص خود را دارد و هر کدام در زمینه فعالیت خود به خوبی کار می‌کنند و اثر گذار هستند. پمپ باد خوب آن پمپ بادی است که برای کاربر مناسب باشد. اما ایران پمپ به شما کمک می‌کند تا انتخابی آگاهانه انجام دهید.

• مناسب با شرایط خریدار: کمپرسور هوای خوب و مناسب است که خواسته‌های مشتری را بتواند بر طرف کند. به عبارتی باید آن کمپرسور تمام ویژگی‌هایی را که خریدار می‌خواهد داشته باشد.

• قیمت مناسب: قیمت موضوعی است که هر شخصی به آن بسیار اهمیت می‌دهد. هزینه‌ای که برای کمپرسور هوا می‌شود باید به صرفه باشد.

• قابلیت حمل: اگر شما دائما می‌خواهید در یک مکان کار کنید و قصد خروج پمپ باد را ندارید پس می‌توانید از کمپرسورهای سنگین و ثابت استفاده کنید. اما اگر شغل و کار شما به صورتی است که باید آن را با خود جا به جا کنید، پس کمپرسوری را خریداری کنید که قابلیت حمل داشته باشد.

• ضمانت: امروزه اکثر وسایل برقی دارای گارانتی هستند اما اگر پس از مدتی به هر دلیلی آسیب ببینند و دچار اختلال شوند فروشنده به نحوی از ضمانت آن شانه خالی می‌کند. کمپرسوری که می‌خواهید بخرید باید دارای ضمانت بی قید و شرط باشد.

چگونه متوجه شویم کمپرسور هوا دچار مشکل شده است؟

زمانی که کمپرسور باد دچار اختلال شود با مشکلاتی همچون موارد زیر رو برو میشود. در این صورت باید در سریعترین زمان ممکن به رفع مشکل بپردازید.
 کمپرسور بدون وقفه کار کرده اما هوای کمتری تولید میکند.

 صدای کمپرسور غیر عادی بوده و نسبت به صدای معمولی دچار تغییر شده است.

 نشت هوا از لوله‌ ها از مواردی است که نشانگر اختلال در دستگاه است.

 خراب شدن محرک شیر انبساط

 اختلال در بخشهای الکتریکی دستگاه

در صورت بروز مشکل در کمپرسور هوا باید چه کاری انجام داد؟

کمپرسور هوا دستگاهی است که اگر با اختلال مواجه شود نباید به صورت خودسرانه وارد عمل شویم و آن را دستکاری کنیم. اگر اطلاعی در زمینه تعمیر آن ندارید بهتر است با اهل فن و تکنسین‌های ماهر مشورت کنید. ایران پمپ با دارا بودن مشاورن مجرب در این زمینه می‌تواند بهترین راهنمای شما در زمینه تعمیر کمپرسور باد باشد.

5/5 - (1 امتیاز)
7 نظر برای "کمپرسور باد یا پمپ باد چیست و چه کاربردهایی دارد؟" ارسال شده.
  1. یوسف گفت:

    مقاله جالبی بود.ممنونم از این مطلب.لطفا یک مقاله درباره مهمترین ایرادهای پمپ باد هم قرار بدین

  2. مهرداد کاظمی گفت:

    حرف نداشت👌🏻 😍😍😍

  3. علی گفت:

    ایا کمپرسور باد برای فروش هم دارید؟

  4. abas گفت:

    بهترین کمپرسور باد کدوم مدل هست برای نجاری؟

    1. wikiadmin گفت:

      سلام وقت شما بخیر. اگر میخواین بدون صدا باشه باید مدل های اویل فری رو انتخاب کنید.اگر صدا براتون مهم نیست میتونید مدل های تسمه ای یا سیلندری رو انتخاب کنید. شما نگفتید که کارتون در حد کارگاه هست یا کارهای خونگی؟؟ برای کارهای کم از 25 لیتر تا 50 لیتر
      برای کارهای سنگین هم از 100 لیتر به بالا

  5. احمد تیموری گفت:

    لطفا یک فروشگاه برای خرید پمپ باد در مشهد معرفی کنید که خودشون تولید کننده باشن تا اگر نیاز به تعمیر پیدا کرد بتونم ببرم پیش خودشون.نمیخوام از ابزار فروشی بخرم چون بعدش دچار مشکل میشم

    1. wikiadmin گفت:

      سلام دوست عزیز. میتونید از فروشگاه مرکزی ایران کمپرسور واقع در انتهای خیابان خاکی کمپرسو باد مورد نظرتون رو تهیه کنید.مشاوره رایگان هم دارند و مهلت تست 3 روزه هم دارند و خودشون تولید کننده هستند. فکر میکنم بهترین گزینه باشه براتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.