به وب سایت ویکی کمپرسور،مرجع تخصصی معرفی انواع کمپرسور باد در ایران خوش آمدید

051-38518529

راهنمای جامع انتخاب کمپرسور باد مناسب برای کارگاهها

پمپ باد کارگاهی
5/5 - (1 امتیاز)

کمپرسورهای باد جزو تجهیزاتی هستند که در هر جا و مکانی می‌توان برای آن کاربردهایی پیدا کرد. کمپرسورهای باد در کارگاه‌ها نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند. کمپرسورهای باد با ایجاد هوای فشرده، نیروی مورد نیاز برای راه‌اندازی ابزارهای پنوماتیک را در کارگاه‌ها ایجاد کرده و باعث افزایش بهره‌وری کارگاه‌ها و افزایش کیفیت خدمات ارائه‌شده می‌شوند.

همواره انتخاب اولین کمپرسور باد برای هر هدفی، امری دشوار بوده و بررسی مشخصه‌های کمپرسور باد همچون دبی و فشار می‌تواند برای هر تازه‌ کاری گیج کننده باشد. در این مقاله قصد داریم تا به شما در انتخاب و خرید کمپرسور باد مناسب برای کارگاه کمک کرده و اطلاعات مورد نیازتان پیرامون این موضوع را بیان داریم. پس اگر قصد خرید یک کمپرسور باد مناسب کارگاهی را دارید، با ما همراه شوید.

ویژگی کمپرسور برای کارگاه

ویژگی‌های کمپرسور باد مناسب برای کارگاه‌ها:

زمانی‌که از ویژگی‌های کمپرسور باد مناسب کارگاه سخن می‌گوییم، الزاما ویژگی‌های ثابتی مدنظر نمی‌باشد. شما بسته به محل کارگاه خود و نوع استفاده‌تان از نیروی هوای فشرده لازم است تا ویژگی‌های کمپرسور باد مناسب برای کارگاه خود را گزینش نمایید. برخی از ویژگی‌های مهمی که لازم است تا برای انتخاب کمپرسور باد مناسب‌تان مورد گزینش قرار دهید، در بخش زیر آماده است.

صدای کمپرسور باد کارگاهی

1 – مقدار صدای کمپرسور باد:

صدای تولیدی کمپرسور باد یکی از فاکتورهای مهم هر کمپرسور بادی می‌باشد. با اینکه اغلب کمپرسورهای باد مخصوص خانگی و کارگاهی امروزی سایلنت بوده و صدای زیادی تولید نمی‌کنند، برخی از کمپرسورها صدای به نسبت زیادی تولید می‌کنند. صدای بالای کمپرسور باد باعث ایجاد مزاحمت برای اپراتور و مشتریان شما شده و آسایش خاطر را از شما خواهد گرفت. همچنین صدای بالای کمپرسور باد باعث ایجاد سردرد شده و در طولانی مدت شنوایی شما و افراد در معرض صدا را کاهش می‌دهد. درنتیجه اگر محل کارگاه شما در مکانی مسکونی بوده یا تجاری می‌باشد، لازم است تا از کمپرسورهای باد سایلنت یا بدون صدا استفاده نمایید.

کمپرسور باد روغنی یا اویل فری

 

2 – کمپرسور باد روغنی یا بدون روغن:

کمپرسورهای باد دارای اجزا و قطعات متحرکی می‌باشند که به دلیل تماس بر روی یک دیگر، ایجاد سایش و اصطکاک می‌نمایند. بعضی از کمپرسورهای باد برای کاهش این اصطکاک از سیستم روان‌کاری با استفاده از پمپ کردن روغن استفاده کرده و برخی از کمپرسورهای باد از پوشش‌های ضد اصطکاک بر روی قطعات متحرک خود استفاده می‌نمایند. به کمپرسورهای دسته اول، کمپرسورهای روغنی و به کمپرسورهای دسته دوم، کمپرسورهای اویل فری یا بدون روغن گفته می‌شود.

هوای فشرده تولید شده توسط کمپرسور باد روغنی معمولا حاوی ذرات روغن بوده و وجود روغن در هوای فشرده باعث کاهش کیفیت هوای فشرده خواهد شد. درحالی‌که کمپرسورهای دسته دوم فاقد ذرات و بخارات روغن می‌باشند. انتخاب بین کمپرسورهای روغنی و بدون روغنی به نوع استفاده شده از هوای فشرده بر می‌گردد.

اگر ابزارهای پنوماتیک شما به روغن حساسیت بالایی داشته و یا روغن بر روی کیفیت خدمت و یا محصول تولیدی شما تاثیرات مخرب فراوانی می‌گذارد، بهتر است تا از کمپرسورهای بدون روغن استفاده نمایید. درغیر این صورت می‌توانید از کمپرسورهای روغنی استفاده کرده و از مزایایی چون طول عمر بالای آن بهره‌مند گردید.

همچنین دقت داشته باشید که کمپرسورهای روغنی به نگهداری و تعمیرات بیشتری از کمپرسورهای بدون روغن نیاز دارند. درنتیجه اگر نسبت به نگهداری و تعمیرات از کمپرسورهای باد بی‌توجه هستید، بهتر است تا سمت کمپرسورهای روغنی نروید.

کمپرسور باد پرتابل کارگاهی

3 – کمپرسور باد پرتابل یا ثابت:

برخی از کاربردهای کارگاهی به کمپرسورهای باد قابل حمل یا پرتابل نیاز دارند، درحالی‌که در برخی دیگر از کابردها نیازی به حمل کمپرسور باد نمی‌باشد. اگر شغل شما و نوع نیازتان به کمپرسور باد به‌گونه‌ای می‌باشد که احتیاج به حمل کمپرسور باد داشته باشید، خرید یک کمپرسور باد سبک و قابل حمل انتخاب معقولی می‌باشد.

انواع کمپرسور باد

4 – نوع کمپرسور باد:

کمپرسورهای باد در انواع و اقسام مدل‌ها در بازار موجود می‌باشند. از کمپرسورهای پیستونی و یخچالی گرفته تا کمپرسورهای روتاری، همگی نمونه‌هایی از کمپرسورهای باد قابل استفاده در کارگاه‌ها می‌باشند. این تنوع در کمپرسورهای باد می‌توان باعث گیج شدن شما شود. انتخاب میان مدل‌های مختلف کمپرسور باد یک تصمیم شخصی بوده و به خود شما ارتباط پیدا می‌کند.

اگر به دنبال یک کمپرسور باد ارزان قیمت می‌گردید، کمپرسورهای باد پیستونی و کوبله ای گزینه‌های بسیار مناسبی برای شما می‌باشند. هرچند خنک‌کاری این کمپرسورها کمی ضعیف بوده و هوای فشرده تولید شده توسط کمپرسورهای باد پیستونی (تسمه ای) حاوی بخارات روغن می‌باشد.

کمپرسورهای باد روتاری اسکرو یکی دیگر از گزینه‌های موجود می‌باشند که بطور معمول قیمت بالاتری نسبت به کمپرسورهای پیستونی و یخچالی دارند اما نیاز آن‌ها به نگهداری و تعمیرات از کمپرسورهای مذکور پایین‌تر بوده و خنک‌کاری مناسب‌تری از کمپرسورهای تسمه ای دارند.

پس از اینکه ویژگی‌های کمپرسور باد مناسب خودتان را پیدا کردید، لازم است تا مشخصاتی از جمله فشار، جریان (دبی) و حجم مخزن مورد نیاز خودتان را یافته و نسبت به آن‌ها، یک مرحله به انتخاب کمپرسور باد مناسب برای کارگاه‌تان نزدیک‌تر شوید.

مشخصات کمپرسور باد کارگاهی

مشخصات کمپرسور باد مناسب کارگاه:

پیدا کردن کمپرسور باد مناسب برای نیازهای کارگاهی با نیازهای شما رابطه مستقیمی دارد. از همین‌رو لازم است تا مشخصات ابزارهای پنوماتیک مورد استفاده خود را مورد بررسی قرار داده و نسبت به آن‌ها، کمپرسور باد مناسب کارگاه‌تان را تهیه نمایید.

دقت داشته باشید که خرید کمپرسور باد برای کارگاه می‌تواند باعث کاهش هزینه‌های شما خواهد شد. در صورتی‌که کمپرسور بادی تهیه نمایید که مقدار دبی و فشاری بیش از بازه نیازهای شما را فراهم کند، هزینه‌های عملیاتی شما افزایش پیدا خواهد کرد.

همچنین در صورت خرید کمپرسور بادی که به اندازه کافی قدرت نداشته باشد باعث کاهش سرعت کار شما شده و در صورت فشار آوردن به کمپرسور باد جهت رسیدن به هوای فشرده مورد نیازتان، هزینه‌های نگهداری و تعمیرات شما افزایش پیدا کرده و طول عمر کمپرسور بادتان کاهش می‌یابد.

دبی کمپرسور هوا کارگاهی

1 – دبی کمپرسور باد کارگاهی:

دبی یا جریان تولیدی کمپرسور باد یکی از پارامترهایی است که باید در مورد آن تصمیم‌گیری نمایید. بالا بودن دبی یک کمپرسور باد الزاما به معنای بهتر بودن آن نمی‌باشد. برای پیدا کردن دبی مورد نیاز کمپرسور باد کارگاه خود لازم است تا دبی مورد نیاز ابزارهای پنوماتیک خود را یافته و در صورت استفاده همزمان از ابزارهایتان، مقدار دبی‌های مورد نیاز ابزارهایتان را با هم جمع نمایید.
سپس عدد حاصل شده را در عدد 1.2 ضرب نمایید تا حداقل دبی مورد نیاز کمپرسور باد به دست آید. برای مثال اگر جمع دبی ابزارهای شما 15 CFM می‌باشد، حداقل دبی کمپرسور باد شما می‌بایست برابر با 18 CFM باشد.

فشار هوای تولیدی کمپرسور باد کارگاهی

2 – فشارهوای کمپرسور باد کارگاهی:

فشار یکی از مقوله‌های مهم کمپرسورهای باد می‌باشد. بطور معمول فشار کمپرسورهای باد کارگاهی بین 7 bar تا 8 bar می‌باشد، چراکه اغلب ابزارهای پنوماتیک نیازمند 90 psi فشار، معادل 6.2 bar می‌باشند. با این‌حال برای اطمینان بیشتر بهتر است تا فشار مورد نیاز ابزارهای پنوماتیک خود را پیدا کرده و ابزاری که بیشترین فشار را نیاز دارد، مبنای محاسبات قرار دهید. سپس فشار مورد نیاز ابزار مذکور را در عدد 1.2 ضرب نمایید. عدد به دست آمده، فشار مورد نیاز کمپرسور باد شما می‌باشد.

حجم مخزن کمپرسور باد کارگاهی

3 – حجم مخزن کمپرسور باد کارگاهی:

انتخاب حجم مخزن مورد نیاز کمپرسور باد کارگاهی یکی از سخت‌ترین انتخاب‌ها برای افرادی می‌باشد که اولین کمپرسور باد خود را خریداری می‌کنند. حجم مخزن مورد نیاز شما به مواردی از جمله دبی مورد نیاز ابزارها، دبی تولیدی کمپرسور باد و مقدار زمان استفاده از ابزارهایتان بستگی دارد.

هرچقدر از ابزارهای خود برای شیفت‌های طولانی‌تری استفاده نمایید، به مخزن بزرگ‌تری احتیاج خواهید داشت. اما از آن‌جایی‌که در اغلب کارگاه‌ها از ابزارهای پنومانیک به صورت دوره‌ای و در شیفت‌های کوتاه مدت استفاده می‌شود، مخزن بزرگی نیاز نمی‌باشد.

توصیه مهم در خصوص پمپ باد کاگرهای

توصیه‌ای بسیار مهم در هنگام خرید کمپرسور باد کارگاهی:

به خاطر داشته باشید که در حین بررسی مشخصات کمپرسور باد مورد نیازتان، همواره تقاضاهای احتمالی آینده را نیز در نظر بگیرید. برای مثال اگر کار شما به‌ شکلی می‌باشد که در برخی از روزهای سال با افزایش سفارشات روبرو می‌شوید و به نسبت مقدار تقاضای شما به هوای فشرده افزایش می‌یابد، لازم است تا کمپرسور بادی تهیه نمایید تا پاسخ‌گوی نیاز شما به هوای فشرده در شیفت‌های سنگین کاری‌تان باشد.

در غیر این‌صورت شما با کمبود هوای فشرده روبرو شده و سرعت کارتان به شکل چشم‌گیری کاهش پیدا می‌کند. به عنوان توصیه‌ای دیگر اگر پیش‌بینی می‌کنید که در آینده نیاز به اضافه کردن ابزارهای پنوماتیک دیگری به مجموعه خود می‌باشید، بهتر است تا کمپرسور باد قوی‌تری تهیه کنید تا آینده نیاز به تعویض کمپرسور باد خود نباشید.

پمپ باد کارگاهی ویکی کمپرسور

جمع بندی:

نیاز کارگاه‌ها به هوای فشرده بسیار متنوع و گسترده بوده و از همین‌رو نمی‌توان برای کمپرسورهای باد کارگاهی از یک جمله عمومی استفاده کرده و کمپرسور خاصی را معرفی نمود. ممکن است در کارگاه خود از کمپرسور باد تنها برای نقاشی سطوح کوچک استفاده نمایید و یا فعالیت‌تان به‌گونه‌ای باشد که در فرایند تولیدات خود مکررا از کمپرسورهای باد استفاده نمایید.

از همین‌رو برای خرید کمپرسور باد مناسب برای کارگاه خود لازم است در اولین قدم به بررسی ویژگی‌های کمپرسور باد مورد نیاز خود از قبیل نوع کمپرسور باد، حجم صدا، سیستم روان‌کاری آن و قابل حمل بودن یا نبودن آن پرداخته و سپس با توجه به نیاز ابزارهایتان به هوای فشرده، اقدام به تعیین مشخصات مورد نیازتان نمایید.

از اطلاعات جمع‌آوری شده یک لیست تهیه نموده و از آن جهت پیدا نمودن کمپرسور مورد نیاز خود استفاده نمایید. همچنین دقت داشته باشید که کمپرسور باد خریداری شده توان پاسخ‌گویی به نیازتان به هوای فشرده در شیفت‌های کاری سنگین و نیازهای احتمالی‌تان در آینده را داشته باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *