5 راه ساده برای صرفهجویی در هزینههای کمپرسور باد
اگر در شرکت خود از کمپرسورهای باد استفاده میکنید، از هزینههای سنگین برق مصرفی کمپرسورهای باد اطلاع دارید. کمپرسورهای باد برای تولید هوای فشرده به برق زیادی نیاز دارند، درنتیجه لازم است تا از هوای فشرده تولید شده به بهترین نحو ممکن استفاده نمود. در این مقاله به معرفی 5 راه ساده برای کاهش هزینه کمپرسور باد میپردازیم. به کارگیری راههای معرفیشده در این مقاله میتواند تا 15 درصد از هزینههای کمپرسور باد شما را کاهش دهد که این مقدار روی قبض برق سالیانه شما رقم نسبتا زیادی محسوسی میباشد.
کمپرسورهای باد چه هزینههایی دارند؟
به غیر از هزینهای که برای خریداری کمپرسور باد خود میپردازیم، کمپرسورها هزینههای دیگری نیز دارند. نکته قابل توجه این است که چیزی در حدود 20 درصد از هزینههای یک کمپرسور باد در مدت زمان عمر مفید آن مربوط به خریداری کمپرسور باد میباشد. این بدان معناست که مجموع هزینههای به کارگیری کمپرسورهای باد در مدت زمان عمر مفیدشان بسیار بیشتر از هزینه خرید یک کمپرسور باد میباشد.
این هزینهها شامل هزینه برق مصرفی کمپرسور باد، هزینه تعویض روغن و هزینههای مربوط به نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه میشود.
از همین رو توصیه میکنیم تا هوای فشرده تولید شده را هدر نداده و از آن تنها برای اهداف کاری خود استفاده نمایید. درحالیکه کمپرسورهای باد هزینههای زیادی برای صاحبان آنها ایجاد میکنند، میتوان با انجام اقداماتی ساده، هزینههای برق و سایر هزینههای عملیاتی کمپرسورهای باد را تا حد نسبتا زیادی کاهش داد.
راههای صرفهجویی در هزینههای کمپرسور باد:
در این بخش به معرفی 5 راهکار ساده برای کاهش هزینههای کمپرسور باد میپردازیم. با بکارگیری راههای معرفی شده میتوانید یک قدم به کاهش هزینههای خود و افزایش سودآوری فعالیت تجاریتان نزدیک شوید.
1 – نشتیهای سیستم را برطرف کنید:
نشتیها سهم عمدهای در اتلاف هوای فشرده و افزایش هزینههای کمپرسور باد دارند. نشتی در سیستم هوای فشرده نه تنها باعث هدر رفت هوای فشرده میشود، بلکه با ایجاد فشار مضاعف بر روی کمپرسور باد جهت مقابله با کمبود هوای فشرده ایجاد شده، باعث کاهش عمر مفید این تجهیز گرانبها نیز میشود.با فرسودگی کمپرسور باد به دلیل وجود نشتی، هزینههای نگهداری و تعمیرات شما افزایش پیدا کرده و در کنار آن، هزینه برق مصرفی کمپرسور باد نیز بیشتر میشود.
پس برای صرفهجویی در هزینههای کمپرسور باد خود در اولین قدم به پیدا کردن و برطرف نمودن نشتیهای سیستم هوای فشرده خود بپردازید. برای این کار میتوانید از محلول آب و صابون استفاده کرده و با آغشته کردن لولههای کمپرسور باد به این محلول و تشکیل شدن حباب، محل نشتیها را پیدا کنید.همچنین سفت کردن اتصالات و کانکشنهای کمپرسور باد نیز میتواند در برطرف کردن نشتیهای سیستم هوای فشرده شما موثر واقع شود.
2 – افت فشار را دنبال کنید:
اگر متوجه افت فشار در سیستم هوای فشرده خود شدید، زمان آن است که سیستم خود را بررسی نمایید. افت فشار میتواند به یکی از دلایل زیر در سیستم هوای فشرده رخ دهد:
• فیلترهای کثیف و مسدود
• نشتی در سیستم
• رگلاتور
• خشککن
• شیلنگ نامناسب
• خطوط انتقال هوای فشرده نامناسب
این موارد از شایعترین دلایل ایجاد افت فشار در سیستم هوای فشرده میباشند. هرچند اگر سیستم هوای فشرده شما به یکباره دچار افت فشار شدهاست، روی فیلترهای ورودی و نشتی تمرکز داشته باشید. چراکه سایر موارد گفته شده به صورت آنی باعث ایجاد افت فشار در سیستم نمیشوند، مگر آنکه به تازگی یکی از این موارد را دستکاری کرده باشید.
به هرحال رفع کردن افت فشار سیستم باعث صرفهجویی در هزینههای کمپرسور باد شما شده و عمر مفید کمپرسور باد شما را افزایش خواهد داد. پس با کمی هزینه جهت برطرف کردن افت فشار کمپرسور باد خود از پرداخت هزینههای بیشتر در بلند مدت جلوگیری نمایید.
3 – فشار را کاهش دهید:
فشار کمپرسور باد خود را کاهش دهید. هیچ دلیلی ندارد که بخواهید فشاری بیش از فشار مورد نیاز خود تولید نمایید. به صورت میانگین با کاهش هر 2 PSI فشار، 1 درصد از هزینههای برق کمپرسور باد شما کاهش پیدا میکند. پس فشار مخزن خود را بگونهای تنظیم نمایید که فشار مورد نیاز شما تامین شده و فشار اضافهتری نسبت به آنچه نیاز دارید، تولید نشود.
همچنین دقت داشته باشید که هرچه فشار هوای فشرده شما بیشتر باشد، احتمال نشتی نیز افزایش پیدا کرده و به نسبت هزینههای نگهداری و تعمیرات شما بیشتر خواهد شد.
4 – نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه را فراموش نکنید:
یک برنامه نگهداری و تعمیرات موثر میتواند تا حد زیادی از هزینههای کمپرسور باد شما بکاهد. شاید در ابتدا نگهداری و تعمیرات برای شما هزینههایی بوجود بیاورد اما دقت داشته باشید که با صرف این هزینه از پرداخت هزینههای بیشتر برای تعمیرات سیستم خود پیشگیری مینمایید. همچنین نگهداری و تعمیرات باعث میشود تا کمپرسور باد شما روانتر کار کرده و بازدهی بالاتری داشته باشد که این موضوع به معنای صرفهجویی در هزینههای کمپرسور میباشد.
از مهمترین اقداماتی که میبایست در نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه انجام دهید، تعویض فیلترها، بررسی نشتی، تمیزکردن کویلهای کولر کمپرسور و کویلهای کندانسور درایرهای تبریدی میباشد. بخش عمدهای از اقدامات مربوط به نگهداری و تعمیرات را میتوانید خودتان انجام دهید. به عنوان مثال نیازی نیست تا برای بررسی فیلترهای هوا و تعویض آنها از تکنیسین کمک بخواهید.
5 – از هوای فشرده برای کارهای غیر ضرور استفاده نکنید:
بارها و بارها مشاهده شدهاست که کارکنان از بادپاش برای تمیز کردن محیط کار خود و دستگاهها استفاده میکنند. این نوع استفاده از هوای فشرده مصداق هدر دادن هوای فشرده میباشد. اگر نوع کار شما بگونهای است که چارهای جز استفاده از هوای فشرده برای تمیزکاری ندارید، حداقل از رگلاتور برای تفنگهای بادپاش استفاده کنید تا مخزن کمپرسور باد شما سریعا خالی نشود.
بطور کل سعی نمایید تا استفاده غیر ضروری از هوای فشرده را تا حد ممکن کاهش داده و کارهایی چون تمیزکاری با فشار هوا را به پایان شیفت کاری موکول کنید.
جمع بندی:
هوای فشرده جزو نیرویهای گرانقیمت میباشد و مقدار زیادی برق برای تولید 1 CFM هوای فشرده با فشار 90 PSI مصرف میشود. این هزینهها باعث کاهش خالص سودآوری فعالیتهای تجاری میشود، اما بخشی از این هزینهها با بکارگیری راههایی ساده قابل جبران میباشد. در این مقاله 5 راهکار برای صرفهجویی در هزینههای کمپرسور باد را به شما آموختیم. با بهرهگیری از این راهها میتوانید سودآوری کار خود را افزایش داده و همچنین از کمپرسورهای خود به شکل بهتری استفاده نمایید و عمر مفید آنها را افزایش دهید.
چطوری می تونم باهاتون ارتباط بر قرار کنم